Izbrskali smo nekaj priljubljenih destinacij za ohladitev v bazenih, pri čemer niti ena ni oddaljena več kot uro vožnje iz Maribora.

Ni ga junaka, ki mu pasja vročina te dni ne bi prišla do živega. Številni v vročih poletnih dneh ohladitev najdejo ob bazenih, za lažje načrtovanje preživljanja prihodnjih dni smo zato pripravili kratek pregled kopališč v Mariboru in okolici - pokukali smo tudi čez mejo, a niti eno izmed izbranih kopališč ni oddaljeno več kot eno uro vožnje iz Maribora.

Vedno je tu Mariborski otok

Najbližja in poceni izbira. Mariborski otok je zapisan v srca Mariborčanov in ena izmed najpogostejših destinacij za ohladitev v teh dneh je prav gotovo tamkajšnje legendarno kopališče. Tudi letos je edino mariborsko odprto kopališče ostalo v nespremenjeni podobi kot vsa leta doslej.

Cene vstopnic ostanejo enake, torej pet evrov za odrasle, štiri evre za mladino, po 14. uri je enotna vstopnina tri evre in po 18. uri dva evra.

Ne pozabite na kopališče hotela Habakuk

Ena izmed možnosti je tudi ohladitev v idiličnem ambientu pod vznožjem Pohorja. V bazenskem kompleksu Habakuka se lahko hladite v zunanjih bazenih s pogledom na Maribor ali na gozdnate obronke Pohorja, uživate pa tudi v drugih njihovih wellness storitvah. 

Za zunanje obiskovalce so bazeni odprti od 9. ure naprej, cena celodnevnega kopanja s savno za odrasle je 18 evrov, za upokojence 13, za najmlajše pa 10 evrov. 

Za vodno dogodivščino izberite Terme Ptuj

Le slabe pol ure poti iz Maribora potrebujete, da pridete do krasnega ptujskega vodnega parka, ki ga obiskujejo kopalci od daleč naokrog. Terme Ptuj nudijo več kot 4.200 kvadratnih metrov vodnih površin, imajo pa tudi največji toboganski sistem v Sloveniji, kar je nedvomno velik plus za mlajše.

Letno kopališče je odprto vsak dan od 9. ure do 20. ure. Zaplavate lahko v olimpijskem bazenu, rekreacijskem bazenu z valovi, otroškem bazenu in bazenu z masažami, se spustite po toboganih in sproščate v počasni reki.

Za celodnevno kopanje boste odrasli odšteli 15, upokojenci 11, otroci pa 9,90 evrov, a so vstopnice ob koncih tedna nekoliko višje. Omogočajo tudi popoldansko in večerno kopanje, dijaki in študenti pa so upravičeni še do 10-odstotnega popusta na celodnevno in popoldansko vstopnico.

Kopališče Ormož vabi s pozitivno zgodbo

Mestno kopališče v Ormožu, ki je poslovalo z izgubo, je prevzel domačin z velikimi načrti. Letno kopališče Ormož, ki leži na robu grajskega parka že več kot 30 let obratuje v poletnih mesecih – od junija do konca avgusta. Bazen ormoškega kopališča ob petkih, sobotah in nedeljah ponuja tudi nočno kopanje. 

Nov upravljalec pričakuje 15.000 kopalcev letno, cena vstopnice za odrasle je šest evrov, za otroke pa štiri evre.

View this post on Instagram

?

A post shared by Uroš Kosi | 20 (@uros_kosi) on

Nedaleč stran, v Slovenski Bistrici na voljo še eno mestno kopališče

V Slovenski Bistrici je vrata tudi letos odprlo mestno kopališče. Pri Javnem zavodu za šport Slovenska Bistrica so znova poskrbeli, da bazen, ki je zelo star, deluje nemoteno. 

Kopalna karta za odrasle stane pet evrov, za otroke pa tri evre. 

Terme 3000 Moravske Toplice - Prekmurje je veliko bližje, kot se zdi

Do največjih slovenskih term boste iz Maribora potrebovali okoli 45 minut vožnje. Velik vodni park z adrenalinskimi tobogani, ki obsega več kot 5.000 kvadratnih metrov vodnih površin, ponuja tudi divjo reko, gejzirje, slapove, vodnozračne ležalnike in vodne tokove. Da bo sprostitev v vročih dneh še večja, je tu še narava in prekmurska kulinarika.

Za celodnevno kopanje v Termah 3000 morajo odrasli odšteti 15,90, otroci 11,90, upokojenci in študenti pa 12,90 evra. Če se želite kopati le tri ure, bo to odrasle stalo 12,90, najmlajše pa 8,90 evra.

Vas mikajo Terme Zreče?

Dobre pol ure vožnje iz Maribor, skrite pod idiličnimi obronki Pohorja, se nahajajo priljubljene Terme Zreče, ki slovijo po naravi in čudovitem razgledu. 

Od ponedeljka do petka boste za celodnevno kopanje odšteli odrasli 13 evrov, upokojenci 11,50, otroci do 14 leta pa 10 evrov. Ob sobotah, nedeljah in praznikih so cene nekoliko višje.

View this post on Instagram

?? #Rogla #apartmaRogla #TermeZrece

A post shared by Apartma Rogla (@apartmarogla) on

Ohladitev prinašajo tudi Bioterme Mala Nedelja

Nekaj več kot pol ure vožnje iz Maribora boste potrebovali, da prispete do priljubljenega termalnega kompleksa v Mali Nedelji. Okolju prijazne terme so tudi žepu prijazne.

Celodnevno kopanje stane 11 evrov, za upokojence 10,10, za otroke pa 8,70 evra.

K severnim sosedom? Tu so Parkterme Bad Radkersburg, a z nekoliko višjimi cenami

Po domače, na kopanje v avstrijsko Radgono. Tamkajšnje terme, ki so od Maribora oddaljene okoli 45 minut vožnje, so ene najbolj urejenih v Avstriji in letno privabijo trume turistov. A cene so nekoliko bolj zasoljene, kot smo jih vajeni v Mariboru

Kopališče je odprto od ponedeljka do četrtka med 9. in 21.30, ob petkih in sobotah od 9. do 23. ure, v nedeljo pa od 9. do 20. ure. Celodnevno kopanje brez savne stane za odrasle 27 evrov, za invalide 21,80, za dijake in študente 17 evrov, najmlajše pa 11,20. Imajo pa otroci do šestega leta prost vstop.

Številne Mariborčane je prepričalo doživljajsko kopališče v avstrijskem Cmureku

Le streljaj čez slovensko- avstrijsko mejo, natančneje v Cmureku, se nahaja odlično mestno kopališče. Mestece ob reki Muri ima dobro urejeno mestno kopališče, ki nudi ravno tisto, kar v teh dneh najbolj iščemo - osvežitev. 

V sklopu kopališča delujeta dva bazena, za celodnevno kopanje pa boste odrasli odšteli pet evrov, otroci do šestega leta imajo prost vstop, od šestega pa do 14. leta pa bodo za celodnevno kopalno karto odštevili tri evre.

View this post on Instagram

#freibod#mureck#family#fun

A post shared by M I C H I? (@loncinridermichi) on

Mestno kopališče Leibnitz

Še eno avstrijsko kopališče tik čez mejo, do katerega boste iz Maribora potrebovali le pol ure. Kopališče v avstrijski Lipnici se lahko pokhvali z olimpijskim bazenom in tudi bazenom z valovi. 

Celodnevno kopanje za odrasle stane 5,40 evra, za otroke do 14. leta 2,20, do 19. leta 3,20 in študente 3,90 evra.

Hrvaška? Sveti Martin na Muri ni tako daleč

Do medžimurskega termalnega raja, kjer je pogostokrat na pripravah tudi hrvaška nogometna reprezentanca, boste iz Maribora potrebovali uro vožnje. 

Med delovnim tednom celodnevna vstopnica za odrasle stane devet evrov, za otroke do 15. leta pa sedem evrov. Drugačne cene so ob koncih tedna in ob praznikih, ko je celodnevna vstopnica za odrasle 10,40 evra, za otroke pa devet evrov.

View this post on Instagram

??

A post shared by Patrik Novak (@patriknovak15) on

Tu je tudi madžarski Lenti

Iz Maribora se lahko po ohladitev podate tudi na Madžarsko. Do Lentija boste potrebovali natanko eno uro, tam pa boste prispeli v zgledno urejene Terme Lenti, ki ponujajo osem hektarjev zelenih površin, in urejene zunanje bazene s temperaturami med 27 in 28 stopinj Celzija. 

Celodnevno kopanje z vstopom v notranji termalni kompleks stane 2.800 forintov oziroma dobrih 8,7 evrov. Za mladoletne pa celodnevno kopanje stane 1.800 forintov oziroma približno 5,5 evra.

Starejše novice