Foto: Bobo
Zdravje je mnogim najpomembnejša vrednota, ki pa je brez dobrih zdravnikov ne bi mogli ohranjati.

Tudi letos je revija Viva s pomočjo svojih bralcev izbirala naj zdravnike Slovenije. Letošnja dobitnica naziva Moja zdravnica je pediatrinja Tina Božičnik, ki je prejela največ glasov bralcev. 

Tina Božičnik je sicer Mariborčanka, ki se je preselila v Ljubljano. Izstopila je iz javnega zdravstvenega sistema in se odločila za samostojno pot. Božičnikova je letos tako najboljša pediatrinja ter Moja zdravnica letošnjega leta. 

Naj družinski zdravnik je Željko Pleša, ki dela v družbi Aristotel v zdravstvenem centru Krško. 

Naj onkologinja je postala Tanja Južnič Šetina iz Onkološkega inštituta. Za revijo Viva je povedala, da je bila presenečena ob prejemu naziva, saj meni, da je dobrih onkologov na inštitutu še nekaj. 

Naj ortopedskega kirurga imajo v šempetrski bolnišnici. Ta laskavi naziv je prejel Danijel Bešič Loredan, ki je prav tako predstojnik ortopedskega oddelka v šempetrski bolnišnici. 

Univerzitetni klinični center Ljubljana ima naj kardiologa in naj nevrologinjo. Ta naziva sta prejela Matevž Jan, ki se je specializiral za precej invazivne posege. Naj nevrologinja pa je Alenka Horvat Ledinek, ki je za Vivo povedala, da poudarja pomembnost holističnega pristopa.

Za mnoge je obisk zobozdravnika prava nočna mora, a pacientom to lajša naj zobozdravnik Tomaž Ivanušič. Pravijo, da je tako nežen, da bi lahko zaspali, svoje delo pa opravlja v DMD zobozdravstvu v Ljubljani. 

Ptujskim pacientkam pa obiske pri zdravniku lajša naj ginekologinja

A tudi ptujska splošna bolnišnica ni prikrajšana. Predstojnica ginekološko-porodnega oddelka v ptujski bolnišnici Damijana Bosilj je letos deležna naziva naj ginekologinje. 

»Rada delam v ptujski porodnišnici, saj se na področju porodništva v manjši porodnišnici lahko bolj približamo ženski. Mimogrede, v naši porodnišnici se vsako leto rodi od 800 do 900 otrok,« je za revijo Viva povedala Bosiljeva. 

Povedala je, da uživa v delu v manjši porodnišnici, saj je v ospredju osebni pristop. 

Na ptuju je Damijana Bosilj vzpostavila tudi novo ambulanto. Gre za ambulanto za kolposkopijo in cervikalno patologijo. Pove, da je bil to velik izziv, a ji je uspelo. 

Ta znana ptujska ginekologinja je za revijo Viva poudarila, da je najpomembnejši odkrit pogovor. Pravi, da je zmeraj iskrena, tudi ko sporoča slabo novico. 

Za Vivo je povedala tudi, da se z leti naučiš težave puščati v službi ter, da oddelek sicer rada vodi, a je veliko raje s pacientkami. 

»Smisel življenja je v preprostosti in za to, da si srečen, ne potrebuješ veliko. Rada imam preprostost in zelo rada imam svoje delo, čeprav me včasih izmuči. A tudi če bi na lotu zadela milijone, bi še vedno hodila v službo in opravljala isti poklic. To je del mojega življenja,« je za Vivo še dodala ta ptujska ginekologinja. 

S spleta

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
pohorskisvizec

Super, pa še lepa je! Gremo dalje!

Moj (nepreverjen)

zdravnik je prosil paciente naj ga ne omenjamo ,ker ima že sedaj preveč pacientov .

Nič ne boli (nepreverjen)

.zaj pa ni težko izbrat ...95 odst.zdravnikov je tako ali drugače vpletenih v kako korupcijo,poneverjanje al kaj podobnega...

Starejše novice