Selektor nogometne izbrane vrste Slovenije Matjaž Kek bo danes v Mariboru predstavil seznam reprezentantov za tekmi s Poljaki in Izraelci, ki bosta v Ljubljani v Stožicah.

Pred reprezentančnima akcijama je jasno, da je selektor dokončno prečrtal Nejca Skubica, povsem zaključena pa je tudi zgodba s Kevinom Kamplom, poroča STA. 

Slovensko nogometno reprezentanco v septembru čaka dvojni nogometni spektakel v Stožicah. Najprej, 6. septembra, v goste prihajajo vodilni v skupini Poljaki na čelu z zvezdnikom Bayerna Robertom Lewandowskim, tri dni kasneje pa bo v Stožicah gostovala še reprezentanca Izraela, s katero je Slovenija na uvodni tekmi kvalifikacij za evropsko prvenstvo prihodnje leto iztržila neodločen izid.

Objava seznama reprezentantov

Kek bo seznam reprezentantov objavil na novinarski konferenci v Mariboru na svoji nekdanji Osnovni šoli bratov Polančičev, kjer sta gulila šolske klopi oba največja akterja nogometa v mestu ob Dravi, torej Kek in aktualni športni direktor Maribora Zlatko Zahović, poroča STA. 

Selektor je po počitnicah v pogovoru za časnik Ekipa SN priznal, da je s postavo ekipe proti Avstriji, ki je premagala Slovenijo, »naredil napako, iz česar sem se nekaj naučil«.

»Pri meni zdaj šteje le to, kako se bodo odzvali proti Poljski, ki je nasprotnik podobnega formata. Hočem od njih več, kot zmorejo. In ne dovolim, da bi bili ponovno na treningih videti sijajno, oni pa bi me demantirali na igrišču. Zdaj me ne smejo,« je prepričan Kek.

Slovenija na kvalifikacijah zbrala pet točk

Slovenija je na prvih štirih tekmah v kvalifikacijah za EP leta 2020 zbrala pet točk in je na četrtem mestu v skupini G. Na vrhu je Poljska z 12 točkami.

Slovenija je 21. marca v Haifi kvalifikacije začela z osvojeno točko (1:1), 24. marca je v Stožicah prav tako iztržila remi s Severno Makedonijo (1:1), 7. junija v Celovcu je izgubila z Avstrijo (0:1). Tri dni kasneje je v Rigi s kar 5:0 odpravila Latvijo.

Desetega oktobra v Skopju sledi še tekma s Severno Makedonijo ter tri dni kasneje v Stožicah nova tekma z Avstrijo. Šestnajstega novembra pridejo v Ljubljano Latvijci. Za konec pa bo sledilo gostovanje pri Poljakih v Varšavi, še poroča STA.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice