Murskosoboški škof se je v pismu odzval na prihajajoče referendume o evtanaziji in legalizaciji marihuane.

V Sloveniji se bliža pomemben datum, 9. junij, ko bodo zraven volitev v Evropski parlament potekali tudi trije referendumi. 

Volivci bodo med drugim odločali o dveh ključnih vprašanjih, povezanih s konopljo: o podpori gojenju in pridelovanju konoplje v medicinske namene ter o podpori gojenju in posedovanju konoplje za omejeno osebno rabo. 

Odločali bodo tudi o možnosti predčasnega končanja življenja.

Mnenja v javnosti so deljena, se je pa pred volitvami na ta vprašanja odzval Peter Štumpf, murskosoboški škof.

»Kdor bo ostal doma, pomeni, da navija za smrt«

Štumpf je mnenja, da je referendum o evtanaziji in legalizaciji marihuane nastavljena igra, ki jo je država vsilila ljudem in se tako otresla velike moralne odgovornosti.

»Kdor bo ostal doma, pomeni, da navija za smrt. Če nam je vseeno, ali bo zmagalo življenje ali smrt, pomeni, da nas preprosto ni.

Kdor bo dal svoj glas življenju, ima v cerkvi kaj iskati; kdor pa bo glasoval za smrt, pa naj v prihodnje ostane kar doma,« je med drugim zapisal.

Škofovo pismo v nadaljevanju objavljamo v celoti:

»Navijanje na tekmi v dvojnem dresu? Nemogoče.

Ali si za eno ali za drugo ekipo.

Na tekmi bi kratko potegnili navijači s pol dresa na sebi od ene ekipe in pol od druge. Ne bi se dobro končalo. Verjemite, da ne.

So pa tudi taki, ki jim je vseeno, kdo bo zmagal; na sebi nimajo dresa, ne gredo na tekmo in niso del igre.

Referendum o evtanaziji in legalizaciji marihuane je nastavljena igra, ki jo je država vsilila ljudem in se tako otresla velike moralne odgovornosti. Dobro ve, da gre za boj med življenjem in smrtjo. Kdo bo zmagal? Veliko bo odvisno tudi od udeležbe kristjanov. Nemogoče je ostati nevtralen. Kdor bo ostal doma, pomeni, da navija za smrt. Če nam je vseeno, ali bo zmagalo življenje ali smrt, pomeni, da nas preprosto ni.

Država v boj proti življenju pošilja zdravnike; torej tiste, ki bi ga morali varovati in braniti, pa jih sili, da ga uničujejo. Mnogi se temu odločno upirajo in s tem delajo čast svojemu 'belemu dresu', ki pomeni obrambo življenja. Ko država nastavlja zdravnike za njegove uničevalce, se sama spreminja v 'poligon smrti'. Gre za hudo zlorabo zdravniške etike in poklica in veliko grožnjo ljudem. Temu se moramo odločno upreti.

Tokrat bomo kristjani na referendumu izpovedali svojo veroizpoved: v življenje ali v smrt. Kdor bo dal svoj glas življenju, ima v cerkvi kaj iskati; kdor pa bo glasoval za smrt, pa naj v prihodnje ostane kar doma. Nima pomena, da bi še hodil tja v dvojnem 'dresu hlimbe'. V cerkvi namreč častimo in slavimo Boga, ki je stvarnik vsega in je izvor vsakega življenja.  To izpovedujemo v naši veri, ki od nas zahteva, da ga branimo.

Referendum o evtanaziji in legalizaciji marihuane bo torej tudi referendum o slovenskem krščanstvu in narodnem obstoju. Jaz bom odločno glasoval proti evtanaziji in proti legalizaciji marihuane.

Naj zmaga življenje. Tega smo vredni, za to molimo in Boga prosimo za naš obstoj.«

Komentarji (12)

Inšpektor Goflja (ni preverjeno)

Škof, ki pove, kar je potrebno.

Proti crkvi (ni preverjeno)

rtvslo/svet/evropa/raziskovalke-spolnih-zlorab-v-cerkvi-papez-francisek-naredi-odlocno-premalo/24ur/novice/fokus/spolne-zlorabe-v-katoliski-cerkvi-vsi-so-vedeli-a-so-bili-slepo-pokorno-tiho.

Politik (ni preverjeno)

glej ga pujča debelega zalitega s mastjo.Ti je pravi pujč.Čujte vsak se ima pravico odločit.A po njihivi pefo..lski ligiki mora člivek pred smrtji trpet in hirat .Kreteni.

Sarikaz (ni preverjeno)

Tu potrebne debate sploh ne bi smelo biti.Življenje končaš ko sam hočeš.Žìvljenje ni od države.

Surfeiter (ni preverjeno)

Tale Štrumpfeta je pravi marketinški RKC guru ... še onih par, ki prihajajo je nagnal ... Štrumpfeta, pa ni cela Slovenija Prekmurje in Prlekija ...

Papoffino (ni preverjeno)

Debelinko, sigurno si povezan z A. Bagolo, ko take mimo strelata ...

MariborskiGad (ni preverjeno)

Kaj je ta nor? Mimo vseh pravil in zapovedi?
Tega pujsa je treba evtanizirrati, ljudem zavrača prihod v božji hram! Skozi stoletja so cerkve nudile zaščito in varno zavetje vsem vernikom v dobrem in slabem, sedaj pa ta rejeni pujs na okopih SDS-a brani vernikom neposreden dostop do boga? No, verniki naivni, tu je dokaz, da se onemu jebe za vas, saj bi drugače tega pujsa zadela kazen božja.

Rola bola (ni preverjeno)

In reply to by MariborskiGad (ni preverjeno)

Kurbinsin (ni preverjeno)

Spet se glasi idiot debeli in s tem samo podziga da bodo ravno kontra volili...

Pohorčan (ni preverjeno)

Prase debelo zavaljeno - pujček. Goni se v tri pičke materine!!!!

SmrtCerkvi (ni preverjeno)

S M. R A D umazani zavaljeni pedofilski klerofašistični nima kaj govoriti o življenju in smrti, raje naj poštima pedofile v svoji umazani cerkvi, prašič rejeni.

orbo (ni preverjeno)

Ne vidim smisel živlenja,če si star,na aparatih in brez zavesti,z eno besedo rastlina.Tudi mlad človek,ki je neozdravljivo bolan in trpi v mukah in mu bolečine lajšajo opiati si zasluži dostojno smrt.Trpljenje je pa itak neko cerkveno fopanje vernikov za pot v "nebesa".Po cerkveni logiki naj prepovejo razne oblike samomora!

Starejše novice