Zaradi vedno slabših epidemioloških razmer in naraščanja števila okužb se je uprava Doma Danice Vogrinec odločila, da z današnjim dnem do preklica prepove vse obiske.

Iz Doma Danice Vogrinec Maribor, kjer biva več kot osemsto stanovalcev, so danes sporočili, da zaradi izjemno velikega števila okužb v zunanjem okolju ter na osnovi dokazanih vnosov okužbe stanovalcev preko njihovih obiskovalcev, z današnjim dnem prepovedujejo vse obiske.

»Zaradi zaščite zdravja starejših od danes, 26. januarja, pa do nadaljnjega obiski stanovalcev niso mogoči,« sporočajo iz Doma Danice Vogrinec.

Pri tem dodajajo, da so obiski dovoljeni le v nujnih primerih, o čemer se svojci lahko dogovorijo z vodjo delovne enote ali vodjo izmene. Stanovalci pa se lahko ob upoštevanju ukrepov še vedno prosto gibljejo po domu in v okolici.

Število okuženih je tako v v domu še vedno sorazmerno majhno. »Vendar pa zaradi naše velike odgovornosti in skrbi za naše stanovalce sprejemamo ukrepe, ki zagotavljajo njihovo zdravje in varnost,« poudarja uprava doma.

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Surfeiter (nepreverjen)

Avstrijci s ponedeljkom ukinjalo lockdown za necepljenje ... obrazložitev: to nima nobenega smisla več! Le pri nas smisel vidijo zmišljeni strokovnjaki ... in ko sem pisal, da v Avstriji filma o obveznem cepljenju ne boste gledali ... niste verjeli in še ne verjamete ... tam vlada napredna demokracija socialistov in NE fašistično usmerjena kvazi politična elita ...

Haja (nepreverjen)

Ampak to ne pomeni, da ukinjajo pogoj PC! Necepljeni bodo lahko zapustili stanovanja tudi v nenujnih PRIMERIH. Samo to se spremeni. Trgovine, gostilne, kulturne prireditve še vedno PC.

In reply to by Surfeiter (nepreverjen)

Neviden (nepreverjen)

Cepljeni seveda.To je jasno.

Starejše novice