FOTO: Dejan Bulut
Obiskali smo picerijo La Cantina, ki je po izboru bralcev Mariborinfo prejela naziv lokala z najboljšo pico v Mariboru.

Zgodba najboljše pice po izboru bralcev Mariborinfo se je začela pred trinajstimi leti, ko je partner Diane Hajdin, s katero smo se pogovarjali, takrat še študent, v majhni kavarnici pod Pohorjem zagledal priložnost za picerijo.

»Želja po svoji piceriji je zorela nekaj let in pred trinajstimi leti smo na tej strani reke Drave dobili priložnost. Gostinci smo bili že prej, zato se nismo podajali na neznan teren. Z ekipo šestih zaposlenih v objemu narave s prijazno postrežbo ter z dobrimi picami smo začeli osvajat srca Mariborčanov,« nam je v pogovoru zaupala Diana Hajdin

FOTO: Jan Rozman

V čem je skrivnost?

V La Cantini nam (žal) niso želeli izdati skrivnosti najboljše pice, a kot zatrjujejo, so zelo previdni pri izboru sestavin. Izbirajo le med najboljšimi sestavinami na trgu, v večini slovenskega izvora - od moke, sira in mesnin ter zelenjave, kolikor se le da. Testo za pice pripravljajo iz moke iz slovenskega mlina, poleg testa iz bele moke pa pripravljajo tudi polnozrnato testo. Vso hrano pripravljajo sproti za vsakega gosta posebej.

»Velika ekipa stoji za 'najboljšo pico' od nabavnika, skladiščnika, ekipe za pripravo, do picopeka. Natakar pa je s svojim svetovanjem in servisom predstavnik našega skupnega truda,« nam zaupa Diana. 

FOTO: Jan Rozman

Testo, pelati in sir so glavni atributi

Pico pripravljajo na enega izmed klasičnih načinov priprave, v katerem niso izpostavili nobene posebnosti. Priprava testa, pelatov in sira pa so njihovi glavni aduti, ki so ključni za dobro pico. 

»Vsaka picerija ima svojo vizijo, svoj koncept in verjetno tudi kakšno skrivnost. Že od vsega začetka prisegamo na kvalitetne sestavine. Naše pice imajo malenkost debelejše testo in so bogato obložene. Sestava kombinacij nadeva je harmonična in okus je nam Slovencem blizu,« nadaljuje Hajdinova. 

FOTO: Dejan Bulut

Pica Clasica še vedno najbolje prodajana pica

Pica Clasica je v La Cantini še vedno, kljub pestremu izboru, najbolj prodajana pica. Testo premazano s pelati, posipano s sirom, obloženo s šunko in šampinjoni. Ko se speče, jo še posipajo z origanom. Pri tem uporabljajo sveže šampinjone, katere jim vsak dan dobavlja lokalni proizvajalec. »Clasici sledijo pomladna, morska, margherita, La Cantina, ki ima zanimivo kombinacijo, kjer se srečata pršut in tuna s šampinjoni ter kislo smetano in poteši pričakovanja marsikaterega gurmana,« pripoveduje Diana. 

FOTO: Dejan Bulut

»Izredno smo ponosni na naziv 'Naj pica po izboru bralcev Mariborinfo' in takoj ko smo bili seznanjeni z rezultati, smo novico delili z našo ekipo. Naziv nas je navdihnil in nam dal novega elana za izpeljavo trenutnega projekta,« še doda Diana.

V centru mesta se avgusta odpira nova La Cantina

V mesecu avgustu bo picerija dobila podmladek v centru mesta, natačneje na lokaciji nekdanje gostilne Štajerc. Pripravljajo vsebinsko obogatitev pri čemer bodo ostali zvesti svojemu konceptu ponudbe pic, testenin in solat. Imeli bodo tudi lastno mestno pivovarno, v kateri bodo najprej varili svetlo, kasneje tudi temno pivo. 

FOTO: Jan Rozman

»Intenzivno se pripravljamo na otvoritev na več nivojih. Prvi je sestavljanje in uvajanje nove ekipe. Glede na to, da je minilo že več kot desetletje od odprtja picerije pod Pohorjem smo se v tem času naučili, kaj je potrebno za dober servis in prijazno delovno okolje. Imamo razvit program uvajanja in tako ta del lahko poteka organizirano. Veseli smo velikega zanimanja za delovna mesta v kuhinji. Še vedno je odprtih nekaj delovnih mest v strežbi. Pozivamo natakarje, bariste, osebje za delo za točilnim pultom ter vse ostale interesente, da nas pokličejo in se nam predstavijo. Drugi nivo je povezan predvsem z zunanjimi izvajalci, s katerimi skupaj pripravljamo interier restavracije, vrt, kuhinjo, pivnico in ostale pomožne prostore. Tretji nivo je priprava pivovarne, izbira stila piva in oblikovanje lastne blagovne znamke,« nam je za konec še zaupala Hajdinova. 

FOTO: Jan Rozman

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice