Na mariborskem Glavnem trgu so postavili zlat vrtiljak s konjički. Gre za zabavo v predbožičnem času ali le za snemanje promocijskega oglasa?

Le kaj na Glavnem trgu dela vrtiljak? To je vprašanje, ki so si ga postavili mimoidoči, ki so na Glavnem trgu opazili zlat vrtiljak s konjički. 

Tudi na družbenih omrežjih so se hitro pojavila ugibanja o tem, kaj ta »ringlšpil« dela v središču Maribora in kdo ga je tja postavil. 

Mnogi so se razveselili, da bo vrtiljak v predbožičnem času poskrbel za zabavo in druženje otrok. Pri nekaterih je vrtiljak vzbudil spomine na legendarno balerino – vrtiljak, ki so ga vsako leto postavili v mini lunaparku na mariborskem Lentu in je bil nepogrešljiv del Veseli jeseni. 

Le snemanje oglasa za McDonald's?

»Baje samo reklamo snemajo,« so zapisali drugi. Pojavile so se namreč govorice, da gre le za snemanje oglasa za McDonald's. Namigovanja smo preverili pri verigi hitre prehrane, kjer so govorice ovrgli. 

»V McDonald's Slovenija trenutno ne planiramo nobenega snemanja v Mariboru, prav tako nismo obveščeni, da bi snemali iz drugih držav,« so pojasnili za Mariborinfo.

Tisti, ki so menili, da je vrtiljak postavljen za namene snemanja oglasa za McDonald's, so bili najbolj blizu. Čeprav McDonald's ne bo snemal v Mariboru, se bo mesto kljub temu res spremenilo v prizorišče televizijskega oglasa. 

Na mariborskih ulicah bodo posneli 'Magičen božič'

Za pojasnilo smo se obrnili tudi na Mestno občino Maribor, kjer so potrdili, da gre za snemanje promocijskega televizijskega oglasa. 

»Mestna občina Maribor je podjetju Bas Production, Kamniška ulica 49, Ljubljana, za snemanje promocijskega televizijskega oglasa Magic Christmas izdala soglasje za rabo javne površine - Glavnega trga za 22. in 23. oktober 2021 (ter priprava od 19. oktobra dalje in pospravljanje 24. oktobra),« so povedali na občini. 

Koliko so odšteli za najem? Kot so zapisali na občini, je zavezanec je Mestni občini Maribor dolžan plačati nadomestilo v znesku 1600 evrov in davek na dodano vrednost.

Zaradi snemanja popolna zapora nekaterih cest

Na mariborski občini dodajajo, da so za namene snemanja izdali tudi dovoljenje za popolno zaporo cest. 

In sicer bo popolna zapora: 

  • Glavnega mostu – 23. oktobra od 8. do 21. ure in 
  • Ulice kneza Koclja od krožišča pri Narodnem domu do Titovega mostu ter Partizanske ceste od Titove ceste do Trga svobode –  22. oktobra od 8. do 21. ure.

Spremenjene bodo tudi trase avtobusov. »V času zapore Glavnega mostu bodo imele vse avtobusne linije, ki sicer vodijo preko Glavnega trga, obvoz preko Titovega mostu,« sporočajo na občini. 

Na mariborski občini dodajajo, da mora v času snemanja ne sme biti onemogočen peš-, dostavni in interventni promet. Zagotovljena mora biti dovozna (požarna) pot v širini najmanj treh metrov, nič ne sme biti postavljeno bližje kot tri metre od Kužnega znamenja. Prav tako snemanje ne sme ovirati obratovanja gostinskih vrtov na trgu. 

Po končanem snemanju se mora zagotoviti vzpostavitev prvotnega stanja.

S spleta

Komentarji (10)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Lucky Luck (nepreverjen)

Ringlšpil je Šaško pripravil za MASK manekena Zdravka zvanega tudi govedar .

Surfeiter (nepreverjen)

Ta ringišpil bo izbrane popeljal na Dubaj Expo ...

Franc s Piramide (nepreverjen)

Oktobra je predbožični čas?! Vi ste čist fukjeni.

Franc s Piramide (nepreverjen)

Aha, župan spet zapira promet. Slabšega župana pa še res nismo imeli.

Jakove (nepreverjen)

To ti kažeš bitango. Nikad više žute boje.

In reply to by Franc s Piramide (nepreverjen)

TABORČAN (nepreverjen)

marš jugović

In reply to by Jakove (nepreverjen)

Milanka1234 (nepreverjen)

Magični božič? Potem te reklame v MB ne bi smeli snemati, saj tukaj magičnega božiča ne bo, kvečjemu magična zapufanost in magična razočaranost.

pohorskisvizec

Kakšni božič.....kateri sploh?

Surfeiter (nepreverjen)

Tri pikice ... in nič več! Sedi Svizi, ne joči ... saj boš ta cvek popravil ... težje bo z ukorom učiteljskega zbora, ki ga prejmeš, ker imaš za idola Vanča ... katerega? ... puklastega vendar ...

In reply to by pohorskisvizec

TABORČAN (nepreverjen)

si spet pameten socijalkar

In reply to by Surfeiter (nepreverjen)

Starejše novice