Župnija v Malečniku je prejela prav posebno pismo papeža Frančiška, ki se je otrokom v slovenščini zahvalil za poslana umetniška dela.

V času poletnih počitnic so na župniji v Malečniku potekale ustvarjalne delavnice, ki jih je vodila katehistinja Katja Kac Zupanič. Otroci so ustvarjali v različnih tehnikah, uporabljali so izključno naravne barve kot so kakav, kava, špinača, rdeča pesa in jagodičevje.

Izbrana dela so poslali v Vatikan in na njihovo veliko presenečenje dobili odgovor.

Sebastijan Valentan, župnijski upravitelj župnije Sv. Peter pri Mariboru - Malečnik: »Papeževo pismo je izrednega pomena za župnijo in za naš kraj. Mislim, da se še nikdar ni zgodilo, da bi kak papež poslal pismo prav na naše območje.«

Posebnost pisma je tudi to, da je prispelo v slovenščini, z lastnoročnim podpisom papeža Frančiška.

»To da je pismo prispelo v slovenščini pomeni, da je papež res želel direktno nagovoriti otroke. To je eno redkih pisem, ki je v slovenskem jeziku podpisano in z žigom papeža. Vrednost pisma je zato še toliko večja,« pojasni Alojz Cvikl, mariborski nadškof.

Papež se je otrokom zahvalil za poslana umetniška dela, ki so nastala v sklopu poletne otroške delavnice v župniji Sv. Petra pri Mariboru v Malečniku in jih opomnil pomembnosti medsebojnih odnosov in spoštovanja ter varovanja narave.

V malečniški župniji si želijo, da bi se pismo s papeževim podpisom in pečatom dotaknilo čim več ljudi, zato bo dobilo prav posebno mesto v župnijski pinakoteki.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice