Miha Recek, vodja kluba svetnikov Liste župana Andreja Fištravca, je sprejel predlog Fištravca, da se Svetniški klub Liste župana Andreja Fištravca preoblikuje v Klub samostojnih svetnikov.

Svetniška skupina se je z nekdanjim županom Andrejem Fištravcem sestala prejšnji teden, z namenom vnaprejšnje opredelitve njihove politične poti. Fištravec se je sprva zahvalil za podporo in delo svetnikom ter ostalim, ki so si prizadevali za njegovo ponovno izvolitev. Pohvalil je tudi delovanje svetniške skupine v mestnem svetu, ki po njegovih besedah dosledno opravlja svojo opozicijsko vlogo.

Ob tej priložnosti je Fištravec sporočil, da svojo aktivno vlogo v mestni politiki pušča za seboj, in bo svojo pozornost namenil drugim projektom izven politične sfere. Prav zaradi tega je predlagal spremembo imena svetniške skupine, in sicer iz Liste župana Andreja Fištravca v Klub samostojnih svetnikov.

»Na obdobje, ko so mi občani in občanke Maribora dvakrat zaupali mandat vodenja mesta, sem zelo ponosen. Delal sem po najboljših močeh in skušal zmeraj postaviti Maribor na prvo mesto. Veliko stvari, na katere sem opozarjal, so sedaj državna tema,« pravi Fištravec in dodaja, da je z več deset milijoni nekdanjih poplačanih dolgov pomirjen, saj tako Maribor pušča v dobri finančni kondiciji.

Miha Recek, vodja kluba svetnikov Liste župana Andreja Fištravca, je sprejel predlog nekdanjega župana, da se Svetniški klub Liste župana Andreja Fištravca preoblikuje v Klub samostojnih svetnikov in napovedal, da bodo to formalno spremembo izvedli v prihodnjih dneh. Dodal je še, da bo svetniški klub tudi po preoblikovanju deloval kot »konstruktivna opozicija županu in podražitveni koaliciji, ki ji je za denarnice občanov očitno prav malo mar«.

Spomnimo, da je Lista župana dr. Andreja Fištravca na zadnjih lokalnih volitvah dobila tri člane v Mestnem svetu Mestne občine Maribor in sedem članov v svetih mestnih četrti. Kot pravijo v še sedanji Listi, je svetniška skupina v dobrem letu mandata Saše Arsenoviča izkoristila predvsem, da je presekala pogost molk koalicije in javnosti ter opozarjala na problematične odločitve, ki so prihajale iz vodstva mariborske občine.

S spleta

Komentarji (4)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Mariborcan1970 (nepreverjen)

Žal, nekaj let prepozno. Verjetno je nabolj ponosen na obnovo Pristana in slalomsko progo na Kardeljevi!

LudiRudi (nepreverjen)

Fištravec je zatajil svoje nekdanje "kampanjone" ! Najprej kot marxistični komisar in potem kot vodja body bilderske skupine . Google pozna vse skrivnosti .

Kritik (nepreverjen)

Fištravec bi moral najprej pred porotnike ljudstva !

Pujs5 (nepreverjen)

Najverjetneje najslabši župan Maribora po osamosvojitvi Slovenije. Preplaščenih je bilo nekaj cest, kaj več pa Mariborčani od njega in njegove ekipe nismo videli. Projekti so bili sicer zasnovani, ampak izpeljani pa ne. Pa ravno njegova svetniška skupina ima toliko za povedati o aktualnem županu. Smešno.

Starejše novice