FOTO: Mediaspeed
Napovedanih kadrovskih menjav v Policijski upravi Maribor, kot kaže, še ni konec.

Dolgoletni direktor Policijske uprave Maribor Danijel Lorbek naj bi z današnji dnem po neuradnih informacijah Večera zapustil Policijsko upravo Maribor in na Generalni policijski upravi v Ljubljani začel novo službo svetovalca generalne direktorice policije Tatjane Bobnar. Lorbek za Večer informacije ni ne potrdil ne zanikal. 

Do notranjega razpisa za direktorja naj bi vodenje Policijske uprave Maribor prevzel Lorbkov dosedanji namestnik Rafael Viltužnik.

O spremembah na mariborski policijski upravi se je govorilo že dlje časa. Spomnimo. Bobnarjeva je že sredi februarja - po sestanku z direktorjem Policijske uprave Maribor Lorbkom - napovedala, da bodo v kratkem izvedli potrebne organizacijske in kadrovske spremembe na mariborski upravi.

Sestanek se je zgodil po razkritju vožnje zdaj že nekdanjega prvega moža mariborskih kriminalistov Roberta Munde pod vplivom alkohola. Ničelna toleranca do alkohola v prometu, ponavljajo možje v modrem znova in znova. Maribor je zato šokirala informacija, da je pod vplivom alkohola za volan sedel kar šef mariborskih kriminalistov.

Mundo so prometni policisti ustavili v noči na 8. februar med rutinskim pregledom, alkotest pa je pokazal, da je imel pri tem v krvi 0,51 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka. Prislužil si je 900 evrov kazni, 16 kazenskih točk in začasni odvzem vozniškega dovoljenja. Disciplinski postopek zoper Mundo se je končal z opominom. 

Napovedi generalne direktorice policije Tatjane Bobnar so se kmalu za tem začele uresničevati. Po njenem pooblastilu od 1. maja naprej vodi Andrej Kolbl, sicer dotedanji pomočnik Munde.

Komentarji (1)

Kritik (ni preverjeno)

Vsakokratne menjave na policiji ob volitvah nam govorijo,da policija deluje po politični liniji ! To sporočajo tudi policijski sindikati . Iz tega izhaja nezaupanje v delo policije .

Starejše novice