V središču Maribora, natančneje na Trgu svobode, je postavljeno novo energetsko obarvano otroško igrišče, ki otroke in občane seznanja s konceptom obnovljive energije in hkrati spodbuja k bolj trajnostni izrabi energije.

Maribor je v Čarobnem decembru postal bogatejši še za energetsko obarvano otroško igrišče v središču mesta. Obiskovalci lahko na lastni koži spoznavajo, kako lahko prav vsi proizvajamo energijo. 

Sodelujoči v družbeno odgovornem projektu - Borzen, Dravske elektrarne Maribor in Mestna občina Maribor - poudarjajo, da bomo le z zavedanjem, da je naša raba energije čim bolj učinkovita in povezana z obnovljivimi viri energije, zmanjšali vplive na okolje in poskrbeli, da bo naš planet v dobri formi tudi za zanamce. 

Cilj igral na Trgu svobode je informiranje, ozaveščanje in spodbujanje k učinkoviti rabi energije in izrabi obnovljivih virov energije na okoljsko najbolj sprejemljiv način.

»S tovrstnimi projekti širimo zavedanje, da energija ni samoumevna; ni nam dana, ampak moramo vanjo veliko vložiti. Da energijo pridobivaš s pomočjo obnovljivih virov ter posebej tudi to, da z njo učinkovito ravnaš, je ključno za dobrobit našega okolja. In prav je, da tudi otroci te teme čim prej spoznajo in jih ponotranjijo. Prepričani smo, da bo igrišče poleg zabave, obiskovalcem ponudilo zanimive informacije in jih spodbudilo k razmišljanju o trajnostni energiji,« meni Karlo Peršolja, direktor družbe Borzen.

Energetsko obarvano igrišče je v prazničnem decembru v okrnjeni izvedbi postavljeno na Trgu svobode v Mariboru, spomladi pa se bodo štirim igralom pridružila še tri igrala in vsa skupaj bodo postavljena na končno lokacijo v središču Maribora, pa je sodelujoči v projektu še ne želijo razkriti.

»Zavedamo se, da smo v okolju, kjer proizvajamo energijo gost in prav je, da gostitelju tudi vračamo. Postavitev igral je le ena od družbeno odgovornih akcij naše družbe, katerih skupno poslanstvo je doprinos naravnemu in družbenemu okolju,« pa je poudaril Andrej Tumpej, direktor družbe Dravske elektrarne Maribor.

»Ni vedno mogoče na tako preprost, razumljiv in hkrati zabaven način predstaviti, kako nastaja energija in zakaj je pomembno, da z njo učinkovito upravljamo. Zato sem zelo vesel in hvaležen, da smo se z Borzenom in Dravskimi elektrarnami Maribor našli v tako imenitni akciji, kot je to energetsko obarvano igrišče. Ponosni smo, da so ta zanimiva in posebna igrala našla prostor prav v našem mestu,« je še pristavil Saša Aleksander Arsenovič, župan Mestne občine Maribor.

Starejše novice