Slika je simbolična.
Mestna občina Maribor letos načrtuje energetsko sanacijo javne razsvetljave. Predvidenih je kar osem tisoč novih svetilk.

V juniju se bo začela celovita energetska sanacija javne razsvetljave v Mariboru, ki bo trajala predvidoma do konca leta 2023.

»Energetska sanacija javne razsvetljave se bo začela kmalu, v začetku junija, in se bo nadaljevala še po zaključenem javnem naročilu v teku,« so za Mariborinfo povedali na mariborski občini. 

Mestna občina Maribor tako letos načrtuje energetsko sanacijo javne razsvetljave, s ciljem urediti sodobno javno razsvetljavo, ki bo omogočala kakovostnejšo osvetlitev javnih površin, ter zmanjšati svetlobno onesnaževanje in porabo elektrike. 

Posledično županstvo upa še na nižje stroške vzdrževanja in manjše izpuste ogljikovega dioksida.

Predvidenih okoli osem tisoč novih svetilk

Vrednost prvotnega javnega naročila je znašala 146.156 evrov, drugo je ocenjeno na 1,4 milijona evrov. Na občini dodajajo, da je javno naročilo  še v teku, zato dokončna vrednost še ni jasno definirana.

»Ocenjena vrednost je višja iz razloga povečane količine nabave svetilk,« pojasnjujejo. 

Skupno je namreč predvidenih okoli 8000 novih svetilk. Dokončno število svetilk bo odvisno od na razpisu pridobljene cene.

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Kiko70 (nepreverjen)

Bravo!

hohoho (nepreverjen)

Bomo imeli najdrazje svetilke na planetu i se dalje.

Starejše novice