Slika je simbolična.
Takšno je epidemiološko stanje v podravski regiji.

V Sloveniji so včeraj, 14. oktobra, opravili 5139 PCR testiranj na koronavirus in potrdili 1100 novih okužb, gre za 21,4-odstotni delež okužb. 

Opravljenih je bilo tudi 20.942 hitrih antigenskih testov, pri čemer pa ni znano, koliko od teh je bilo pozitivnih, saj se od 13. februarja vsi pozitivni na hitrih testih potrjujejo s PCR testi.

Za primerjavo: Dan prej so ob 5366 PCR testiranjih potrdili 1081 novih okužb. Šlo je za 20,1-odstotni delež. 

V Sloveniji je trenutno 11.719 aktivnih primerov okužb.

V Podravju 138 novih okužb

Po številu novih okužb znova prednjači Maribor, kjer so v zadnjem dnevu potrdili 54 novih okužb. Mariboru sledi Ptuj z 11 novimi primeri ter Ormož in Kidričevo s šestimi.

Pet novih primerov imata občini Kungota in Duplek, štiri nove pa občine Šentilj, Hoče - Slivnica, Hajdina, Rače - Fram in Selnica ob Dravi.

Tri nove primere so potrdili v občinah Slovenska Bistrica, Miklavž na Dravskem polju, Pesnica, Ruše ter Gorišnica, po dva nova primera pa imajo občine Majšperk, Sveti Tomaž, Podlehnik, Starše in Poljčane.

Kot zadnje so en nov primer potrdili še v Trnovski vasi, Središču ob Dravi, Benediktu, Svetem Juriju v Slovenskih goricah, Svetem Andražu v Slovenskih goricah ter v Zavrču.

Brez novih okužb je tako 14 podravskih občin. 

Najslabše kaže Mariboru, najbolje Sveti Trojici v Slovenskih goricah

V Podravju najslabše kaže Mariboru, kjer imajo 623 aktivnih okužb, temu sledi Ptuj z 230 aktivnimi okužbami. 

Sveta Ana v Slovenskih goricah ima le dve aktivni okužbi, nazadnje pa so jo zabeležili 10. oktobra. Tudi Sveta Trojica v Slovenskih goricah ima dobro epidemiološko sliko, saj trenutno beležijo tri aktivne okužbe.

Precepljenost v Podravju

V Podravju, kjer biva 328.469 prebivalcev, je trenutno z enim odmerkom cepljenih 165.352 oziroma 50,3 odstotka posameznikov, z dvema oziroma polno cepljenih pa 153.997 posameznikov oziroma 46,8 odstotka prebivalcev.

Samo v zadnjem dnevu je bilo v Podravju cepljenih 468 oseb.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice