Združenje EPEKA organizira izbor za najlepše drevo, ki krasi Mestno občino Maribor. Pri tem lahko k izboru pripomore prav vsak občan. Pa vi, imate svoje najljubše drevo? Predlagajte ga.

V Združenju EPEKA že več let organizirajo dogodke namenjene ozaveščanju mladih o podnebnih spremembah. »Ker nadaljujemo z bojem za čisto okolje, smo se odločili, da Dan Zemlje obeležimo lokalno, z organizacijo dogodka v okviru katerega bomo priredili izbor za najlepše drevo, ki krasi Mestno občino Maribor,« so zapisali v Združenju EPEKA.

Imate favorita? Sodelujte! K izboru lahko doprinese vsak posameznik, ki bo do 20. aprila 2021 Združenju EPEKA posredoval fotografijo svojega najljubšega drevesa ali fotografijo drevesa objavil na socialnem omrežju Facebook. 

»Naprošamo vas, da pri objavi fotografij vključite v ključnik #missdreves, da katere izmed objav ne spregledamo,« poudarjajo v združenju.

Fotografije lahko posredujete na različne načine

Fotografije lahko posredujete preko zasebnega sporočila na profil Epeka Slovenia, s ključnikom jih lahko objavite na svojih profilih, lahko pa jih posredujete tudi na elektronski naslov [email protected]. Pri tem naprošajo, da pri vsaki objavi specificirate tudi lokacijo drevesa, ki ga predlagate, da si bo lahko strokovna komisija drevesa ogledala še v živo.

Komisija, ki jo sestavljata arboristka Tanja Grmovšek, prejemnica prestižne mednarodne nagrade 'True Proffesional of Arboriculure' in Neva Pipan, vodja projektov na Mestni občini Maribor in predsednica sveta Zavoda za turizem Maribor, bo med vsemi predlogi izbrala najlepše drevo, ob Dnevu Zemlje, v četrtek, 22. aprila, ob 11. uri pa bodo pod zmagovalnim drevesom izvedli konferenco, s katero se bomo osredotočili na pomembnost varstva okolja v urbanem okolju.

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Mariborcan Ferdo (nepreverjen)

Maribor ima toliko cudovitih dreves, da bo izbor zelo težak.

Zikollino (nepreverjen)

Mariborčani pozor! Naj najlepše drevo izbere tisti zaposleni na občini, ki za nič dela prejema lepo plačo ... ostale pozivam k premislenim dejanjem za boljši jutri ... da nam se otroci ne bodo rabili vozit na delo v avstrisko Magno ...

Starejše novice