V mariborskem mestnem potniškem prometu bodo glede na vse večjo odsotnost voznikov zaradi karanten in izolacij povezanih s covidom-19, avtobusi od ponedeljka, 31. januarja, začasno vozili po prilagojenih voznih redih.

Kot so razložili na Marpromu, bo od ponedeljka, 31. januarja, vozni redi predstavljali kombinacijo počitniških voznih redov z okrepljenimi odhodi avtobusov na določenih linijah.

Tako bo na linijah 7 Kamnica–Rošpoh in 13 Črnogorska k počitniškemu režimu dodan po en avtobus v času jutranje in popoldanske konice, na liniji 15 Bresternica–Košaški dol pa en avtobus med popoldansko konico. Na linijah 9 Zrkovci–Dogoše, 10 Malečnik–Metava, 20 Grušova in 151 Gaj nad Mariborom bodo avtobusi ohranili polne vozne rede. 

Na vseh ostalih mestnih linijah pa bodo od ponedeljka vozili po počitniških voznih redih. Medtem bo prevoz na integriranih šolskih linijah potekal nemoteno.

Okuženih že več kot 20 odstotkov voznikov

Prilagojeni vozni redi, ki bodo 28. januarja objavljeni na spletni strani Marproma, bodo veljali do nadaljnjega. 

»Javno podjetje Marprom bo lahko vrnilo običajne vozne rede mestnih avtobusov ob zadostnem številu voznikov za vsakodnevni izvoz avtobusov v celotnem obsegu. Upoštevaje trenutno odsotnost voznikov, delež odsotnih že presega 20 odstotkov vseh, in zakonsko določene počitke to ni mogoče,« poudarjajo na Marpromu.

Na mariborskih avtobusih bodo tako še vedno veljali vsi preventivni oziroma zaščitni ukrepi, kot so vstop na avtobus s pogojem PCT, obvezno nošenje obrazne maske, razkuževanje rok, uporaba samo neoznačenih sedežev in ohranjanje medsebojne razdalje na stojiščih najmanj en meter.

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Leka (nepreverjen)

Torej , če ne pridem pravočasno v službo bo kril stroške Marprom ?

Starejše novice