Vir: Izboljšajmo Maribor
Mariborčanka je opozorila na neodgovorno odlaganje odpadkov ob sprehajalni poti na območju Ledine. Med smetmi pa so se med drugim znašle vzmetnice, kovinarski odpad in druge smeti. Kaj so na opozorilo odgovorili na občini?

Na spletnem občinskem portalu Izboljšajmo Maribor je občanom omogočena oddaja pobud, vprašanj in drugih ugotovitev, ki se nanašajo na življenje v mestu.

Nedavno je preko platforme Izboljšajmo Maribor občanka Vladka Šerbinek opozorila na neodgovorno odlaganje odpadkov ob sprehajalni poti v Mariboru, natančneje na območju Ledine.

Kaj na njeno opozorilo odgovarjajo na Mestni občini Maribor in ali so odpadke že odstranili?

Primer obravnavala medobčinska inšpekcija

Ledina je naziv za ravninsko področje, ki se nahaja na južnem robu Maribora in upravno spada na področje Mestne četrti Tezno.

Občanka je tako na portalu Izboljšajmo Maribor zapisala, da je na Ledini, blizu spomenika, kjer se začne sprehajalna pot, natančneje pred vstopom v gozd »brezobrazna oseba odvrgla velik kup smeti«.

Med smetmi pa so se po njenih besedah nahajale vzmetnice, kovinarski odpad in ostale smeti. »Smeti prekrivajo in zapirajo pot, kar je hkrati tudi nevarno, ker lahko hitro padeš, če hočeš mimo oziroma čez smeti,« je še zapisala.

Tako je pristojne zaprosila, za organizacijo odstranitve smeti. Na njeno pobudo pa so na Mestni občini Maribor odgovorili kratko in jedrnato.

»Primer je obravnavala medobčinska inšpekcija in odpadki so že odstranjeni,« so zapisali.

Globe od 300 do 1500 evrov

Na Javnem holdingu Maribor so v prejšnjem letu za Mariborinfo razložili, da globe za nedovoljeno odlaganje zajemajo področni predpisi in se izrekajo s strani pristojnih služb.

Sicer je na podlagi odloka o načinu opravljanja obvezne lokalne gospodarske javne službe ravnanja s komunalnimi odpadki v Mestni občini Maribor predvidena globa za kršitev nepravilnega odlaganja 300 evrov za posameznika in 1500 evrov za pravno osebo in samostojnega podjetnika.

Pri tem pa so dodali, da so primeri nedovoljenega odlaganja odpadkov v naravi nesprejemljivi, še posebej, ker imamo v mestu vzpostavljen zanesljiv sistem prevzema vseh odpadkov, ki nastajajo tako v gospodinjstvih kot tudi v gospodarstvu. 

Komentarji (14)

kar_nekdo (ni preverjeno)

Občina ne bo nič rekla. Oziroma bo s prstom pokazala na Snago, kateri je dolžna že kar nekaj denarja. Trenutno pa občina itak fehtari od holdinga milijon evrov, ki jim je "zmanjkal" za OFEM. Sramota...

kar_nekdo (ni preverjeno)

Sem ravno opazil, da je občanka na to opozorila že pred enim mesecem?!? In se še ni zadeva uredila?!? Kaka sramota! Ne moreš verjet...

. (ni preverjeno)

Ni več čuta odgovornosti na vseh področjih. Lahko delaš kar želiš, pa se nič ne zgodi! Toliko govorimo o urejanju okolja, o ravnanju z odpadki, da nam na koncu zmanjka časa, da bi to tudi v praksi realizirali!

In reply to by kar_nekdo (ni preverjeno)

Rq (ni preverjeno)

Kaj pa tole: https://izboljsajmo.maribor.si/predlogi/453 ??? Že teden dni brez odgovora...

kar_nekdo (ni preverjeno)

Res je.. Sem moral prav pogledat kje je to. Čeprav sem zrasel blizu te potke..... Še enkrat. Sramota...

In reply to by Rq (ni preverjeno)

38 (ni preverjeno)

Še marsi kje je najti tako "sramoto"! Kakšen inšpekcijski nadzor, tako stanje na terenu!

In reply to by kar_nekdo (ni preverjeno)

sovjak (ni preverjeno)

Saj pa ste sami volili tega vašeja župana ne pritožujte se

sovražim lenuhe (ni preverjeno)

snaga sploh več ljudi nima da bi delali vozni park v razsulu še letos sesutje sistema garantirano

mirs (ni preverjeno)

Vedno bolj postaja to nekaj običajnega. Za inšpekcije pa tako vemo kako je z njimi. Plačujemo nekaj, kar ne potrebujemo, saj pretežno nepravilnosti odkrivamo sami! Zares gre za nepotrebno trošenje davkoplačevalskega denarja!

pohorskisvizec

Barabina najti in mu naložiti kazen.

Leka (ni preverjeno)

Inšpektorat za podobne zadeve zahteva pismeno prijavo z vsemi podatki prijavitelja na osnovi česa bodo iskali kršitelja . Torej kršitelja iščejo v imenu prijavitelja . Torej anonimne prijave ne obravnavajo .

Leka (ni preverjeno)

Spomnim se izjave nemške novinarke glede obiska Maribora v času EPK .

Prčo (ni preverjeno)

Samo da ni Franca,žerite zdaj ta govna

pohorski bataljon (ni preverjeno)

jaz pa pravim tako
zemlja dala
zemlja vzela
Ja kam drugam pa naj človek da salonitke kot pa v gozd
Saj je pa azbest tudi iz zemlje bil pridelan in predelan

Starejše novice