Nekdanje mariborsko tekstilno podjetje v Melju (foto: Bobo).
Mariborski mestni svetniki bodo odločali o dokapitalizaciji Mestnih nepremičnin, s katero želijo nedavno ustanovljenemu občinskemu podjetju zagotoviti denar za nakup dveh nepremičnin.

Dokapitalizacija s strani Mestne občine Maribor je predvidena zaradi predvidenega nakupa dveh nepremičnin, ki sta v lasti Družbe za upravljanje terjatev bank.

Gre za nakup zemljišča nekdanje Mariborske tekstilne tovarne v Melju oziroma za 30.000 poslovnih površin in industrijskih hal. Nakupna cena nepremičnine je 1.750.000 evrov.

»Gre za območje, ki je že več let neurejeno in degradirano. Zato si Mestna občina Maribor želi območje arhitekturno ter vsebinsko revitalizirati z mestno tvornimi kulturnimi vsebinami,« razlaga Mojmir Grmek, direktor Mestnih nepremičnin.

Dokapitalizacija bo namenjena tudi nakupu zemljišča v lasti Družbe za upravljanje terjatev bank na Taboru, kjer gre za 11.000 kvadratnih metrov nezazidanih stavbnih zemljišč v ceni 950.000 evrov.

Zemljišče bo občina uporabila za gradnjo stanovanj ter dopolnilno dejavnost. »Pri tem nakupu vidimo priložnost gradnje cenovno ugodnih stanovanj, tudi za mlade družine, kar bi verjetno izvajali na podlagi javno-zasebnega partnerstva,« pravi Grmek.

Mestna občina Maribor predvideva nakup ter sklenitev pogodb konec meseca marca oziroma v začetku aprila.

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Default (nepreverjen)

V nova stanovanja pa se bodo prvo naselili szgany

febo iz limbuša (nepreverjen)

dvakrat praženi

In reply to by Default (nepreverjen)

Starejše novice