Društvo KUD SOS v koprodukciji z Narodnim domom Maribor, MKC Maribor in Kooperativo PERON z.o.o., peto leto zapored organizira prostovoljni dvodnevni mednarodni ulični festival za kantavtorje »S.O.S. Maribor - Sound of Streets«.

Letos bo potekal dne 2. in 3. septembra na Vetrinjski, Gosposki in Slovenski ulici v Mariboru.

Na treh uličnih prizoriščih

Festival je sestavljen iz dnevnega in večernega programa, na treh uličnih prizoriščih in večernim prizoriščem. Ulična prizorišča so poimenovana Tkalka, Slovenka in Štajerka. Prizorišča so označena s tepihom, v slogu uličnega nastopanja. 

Igrajo trije kantavtorji na dan, ki svoj nastop začnejo ob istem času, vsak na svojem prizorišču. V času nastopa ima kantavtor pred seboj klobuk, ki je namenjen za prostovoljne prispevke mimoidočih. Klobuk je tudi simbol festivala. Znesek od prispevkov na ulici (oziroma kar pade v klobuk), v celoti pripada nastopajočemu.

Nastop kantavtorjev

Nastopajoči so priznani mednarodni in regionalni kantavtorji, ki jih povabimo, da zaigrajo svoje pesmi s kitaro na mariborskih ulicah. Tako lahko poslušalec sliši pesem v originalni verziji. Poleg slovenskih, smo prav tako gostili izvajalce iz Jamajke, ZDA, Anglije, Škotske, Irske, Italije, Avstrije, Hrvaške in Srbije. Letos prvič tudi iz Poljske ter Bosne in Hercegovine.

Namen S.O.S. Maribora je predstavitev ulične kulture na inovativen način, vzpodbujanje avtorske glasbe, sodelovanje kulturnih izvajalcev in medkulturno povezovanje z drugimi mesti. Želimo si vzpodbuditi dogajanje v mestnem jedru Maribora in ljudem približati kvalitetno avtorsko glasbo.

Prireditev je dostopna vsakomur in je brezplačna.

Program 2019

2. september

Anže Palka (SLO) 
Anita Šunjić (BIH)
Andrej Boštjančič - Ruda (SLO)

3. september

Sir Croissant (BIH)
Nejc Praznik (SLO)
Dan Zelisko (POL)

Preberite še

Starejše novice