Vir: Instagram profil Klub Wetrinsky
Klub Wetrinsky, ki je domoval v ambientu Vetrinjskega dvora, se poslavlja. Kaj je razlog?

»Sporočamo, da klub Wetrinsky danes žal zapira svoja vrata,« so včeraj zvečer objavili na Facebook profilu kluba. 

Kot so zapisali, so oktobra najemodajalcu poslali odpoved pogodbe, o čemer so razmišljali že dlje časa. Navajajo več razlogov za takšno odločitev. 

»Ne želimo povzročati problemov in delovati v prostorih, kjer nismo zaželeni«

»Vse se je začelo, ko nam je bil odvzet privilegij prirejanja elektronskih dogodkov v večjih skupnih prostorih, ki kot prostor za prireditve služijo vsem uporabnikom stavbe,« zapišejo. 

Ob koncu prejšnjega meseca jim je namreč upravitelj zaradi neuradne pritožbe soseda glede motenja javnega reda in miru v času enega izmed dogodkov poslal opomin pred odpovedjo pogodbe. 

»Ker ne želimo povzročati problemov in delovati v prostorih, kjer nismo zaželeni, smo pogodbo odpovedali,« pojasnjujejo.

V skladu z odpovednim rokom so se dogovorili, da prostore zapustijo z datumom 2. januar 2023.

Uničen inventar in pritožba stanovalcev

»Od takrat sta se žal zgodila dva nesrečna pripetljaja,« nadaljujejo. Na petkovem dogodku je prišlo do materialne škode v toaletnem prostoru, katere sanacija že poteka, nato pa še do obiska policije zaradi prijave kršitve reda in miru s strani prebivalca, ki živi v okolici.

»To je bil tudi prvi obisk policije na podlagi prijave v dobrih dveh letih, odkar delujemo v prostorih Vetrinjskega dvora. Poleg nas so bili tudi policisti začudeni in prepričani, da je prijava povsem neupravičena, zato ni bila v tem primeru izrečena nobena globa, niti opozorilo.«

Včeraj so s strani upravitelja prejeli dopis, da morajo prostore zaradi uničenega inventarja in ponovne pritožbe stanovalcev zapustiti nemudoma.

»Prvi naj vrže kamen, kdor je brez greha. Mi ga ne bomo,« pravijo. 

»Zavedamo se, da je imel upravitelj z nami več problemov kot z drugimi uporabniki stavbe. Zavedamo se, da so množično obiskani dogodki za vse uporabnike stavbe mnogokrat moteči. Na dogodkih, ki so tako obiskani kot naši in med drugim potekajo tudi v nočnem času, tu in tam pride do kratenja nočnega miru okoliških prebivalcev ter kakšnega, sicer popravljivega, poškodovanja inventarja. 

Na to smo vedno skušali biti pozorni, a se zavedamo, da je to včasih premalo. Materialno škodo smo vedno sanirali, prav tako smo vedno komunicirali z ljudmi, ki jim je bil kraten spanec ter v redkih primerih njihovih opozoril tudi zmeraj nemudoma ukrepali,« sporočajo. 

Žalosti jih, da posameznik nadvlada nad množico željnih druženja

V zapisu še poudarijo, da razen opisanega dogodka nikoli niso gostili policije ali reševalcev,  prav tako ni prišlo do nobene fizične poškodbe: »Upamo si trditi, da so se naši gostje vedno počutili varno in sprejeto. Nikogar nismo diskriminirali.«

Od leta 2020 so si prizadevali kreirati kakovostne alternativne vsebine, katerih ciljna publika so bili predvsem mladi: »Iskreno si ne bi upali želeti bolj čudovitih obiskovalcev. Kljub temu da nas je bilo veliko, je bil nivo komunikacije, medsebojnega spoštovanja in kulture druženja na zelo visoki ravni.«

»Žalosti nas, da v urbanem okolju, v tem primeru centru mesta Maribor, posameznik, ki želi mir, vedno nadvlada množico željnih druženja, kljub temu, da rešitev njegovi nespečnosti predstavlja produkt, ki je cenejši od skodelice kave – ušesni čepki 

Žalosti nas, da je vrednost materialnih dobrin očitno večja od zdrave in zadovoljne družbe. Žalosti nas, da mladi Slovenci odhajajo v Berlin, Amsterdam in London, kjer te stvari razumejo. Upamo, da smo v času našega delovanja ta proces vsaj nekoliko upočasnili,« še zapišejo.

Zahvaljujejo se obiskovalcem za spoštljivost, čudovito vzdušje in nasmehe

Dodajajo, da so želijo mesto, ki živi: »Mesto, ki mladim ponuja varno družabno okolje, različne možnosti kulturnega udejstvovanja in družabnega razvoja - tudi in predvsem skozi druženje ter zabavo.« 

»Še naprej si bomo prizadevali k vzpostavitvi skupnosti, kajti želimo si živeti v inkluzivnem svetu, kjer se nikogar ne zapostavlja, kjer skupaj gradimo boljši jutri in kjer se gledamo iz oči v oči,« pojasnjujejo. 

Za konec so se v zapisu zahvalili Narodnemu domu Maribor, ki jim je omogočil ustvarjanje programa v prostorih Vetrinjskega dvora, in vsej ekipi.

»Najbolj od vseh pa se zahvaljujemo vsem obiskovalcem za spoštljivost, čudovito vzdušje ter za nasmehe na naših in vaših obrazih,« so zaključili. 

Komentarji (11)

gost377383 (ni preverjeno)

to je klub?

mirs (ni preverjeno)

Namesto da bi take debile odpeljali tja kamor spadajo, ukinjamo prostore kluba. Bo pač zavladalo še večje mrtvilo kot že je. Po drugi strani pa se ubadamo z vprašanji, kako mestu povrniti življenje, kot je nekoč že bilo.

andrej 57 (ni preverjeno)

v Melje naj gredo, Župan in njegova ekipa trobijo to že dolgo.... ampak ne, oni bi v centru mesta ob enih ponoči sekali 130 decibelov. Sedaj so pa vsi drugi krivi....

mirs (ni preverjeno)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Dva plutovinasta zamaška bosta zagotovo rešila tudi to nevšečnost. In na koncu boste vsi srečni.

In reply to by andrej 57 (ni preverjeno)

Leka (ni preverjeno)

Najprej je potrebno spoštovati veljavno zakonodajo ! V kolikor gre za motenje to velja za vse državljane tudi za klub .

mirs (ni preverjeno)

Kako dolgo pa že deluje klub? Komaj sedaj je postal moteč?

In reply to by Leka (ni preverjeno)

Facko1 (ni preverjeno)

2leti. Samo ni bilo prireditev zaradi covida...

In reply to by mirs (ni preverjeno)

mbot (ni preverjeno)

Naj nabijajo elektroniko svojim babicam.

Mihc (ni preverjeno)

Hvala Bogu. Ne rabimo tega sranja v centru mesta. In če že blebetajo o Berlinu, tam so takšni klubi v industrijskih conah oziroma objektih, kjer nikogar ne moti 150 decibelov ob 2h zjutraj. Nekateri vstanemo ob 6h in gremo na šiht. In ne, čepki ne pomagajo pametnjakoviči, ker se vibracije basov prenašajo skozi vse materiale in se to odvratno nabijanje sliši ter čuti celo v žimnici.

Pohorčan (ni preverjeno)

Fala boge končno nekaj pametnega!!! Jaz bi kuj fse tote indijance sfockal in zbincal nah pa jih spometal v Dravo. Marš banda, leglo, golazen ite kuj v rudnik, kamnolom delat pa da vas vidim. Banda.

Pezdir plemeniti (ni preverjeno)

Ubožec nisi dobil dude??ali žena ni dala pa trobiš v prazno daj ga v roko vzami in uredi boš srečen pepek.

In reply to by Pohorčan (ni preverjeno)

Starejše novice