Vir: Facebook, Restavracija in kavarna Sedem
Višja strokovna šola za gostinstvo in turizem Maribor organizira ekskurzijo v Združene države Amerike. Te se bodo udeležili mentorji Restavracije 7, ki bodo čez lužo promovirali slovensko kulinariko in Maribor.

Višja strokovna šola za gostinstvo in turizem Maribor se pripravlja na vznemirljivo strokovno ekskurzijo v Združene države Amerike.

Dogodek, ki je načrtovan za konec oktobra, bo po besedah direktorice šole Tanje Angleitner Sagadin prinesel edinstveno priložnost za promocijo slovenske kulinarike in hkrati omogočil mentorjem in zaposlenim v šolski Restavraciji 7 pridobivanje dragocenih izkušenj od priznanih ameriških šefov.

Šola, ki letos praznuje svoje 25. leto delovanja, je znana po praktično naravnanem izobraževanju in svoji Restavraciji 7, ki se že tretje leto zapored uvršča v Michelinov vodnik, kar jo uvršča med 60 najboljših restavracij v Sloveniji.

Direktorica šole je izpostavila pomembnost stalnega izobraževanja zaposlenih in dejstvo, da so vsi zaposleni v Restavraciji 7 diplomanti njihove šole. 

»Kader si vzgajamo sami, kar pomeni, da so vsi zaposleni v Restavraciji 7 naši diplomanti. Nad njihovo strokovnostjo in znanjem smo bdeli že v času šolanja pri nas, podpiramo pa tudi njihovo izobraževanje na nadaljnji poti,« poudarja direktorica šole Tanja Angleitner Sagadin.

V Ameriki bodo promovirali slovensko kulinariko in Maribor

V zadnjih letih se Višja strokovna šola za gostinstvo in turizem Maribor vključuje v mednarodne projekte in izmenjave. 

Med drugim je v februarju potekala izmenjava predavateljev in strokovnih sodelavcev v Malezijo, kjer so promovirali slovensko kulinariko, maja pa so gostili malezijske predavatelje, šhefe in študente v Restavraciji 7.

Na višji šoli za gostinstvo in turizem pa so v pričakovanju oktobra, ko bodo na šoli organizirali strokovno ekskurzijo v Združene države Amerike, ki se je bodo udeležili vsi zaposleni mentorji v Restavraciji 7.

»Gre za strokovno usposabljanje pri renomiranih šefih v dveh restavracijah, ki sta 'Michelin recommended'. Sočasno bomo promovirali ne samo slovensko kulinariko, temveč tudi destinacijo Slovenija, predvsem pa našo Štajersko in Maribor,« je za Mariborinfo razložila direktorica šole Tanja Angleitner Sagadin.

S potovanjem želijo dvigniti nivo storitev

Julija je šola gostila ameriškega kuharskega šefa Michaela Husneya, ki je v Mariboru spoznaval slovenski način dela s študenti ter pristop visoke kulinarike šolske restavracije. To sodelovanje pa je prineslo prve stike šole z Združenimi državami Amerike.

Ne nazadnje bodo obiskali partnersko kulinarično šolo in tako prispevali k širjenju znanja o slovenskem izobraževanju in kulinaričnih veščinah v tujini.

»Priložnost za usposabljanje in promocijo slovenske kulinarike v Ameriki je odlična priložnost za naše mlade, zagnane in kreativne sodelavce v Restavraciji 7, da še dvignejo nivo storitev. Spoznati ameriški način strežbe in kuhanja, komunikacije z gosti, pričakovanj in posebnosti, bo zagotovo izkušnja, ki bo pozitivno vplivala na nadaljnji izobraževalni proces omenjenih ter samo kulinarično ponudbo v Restavraciji 7,« zaključuje Angleitner Sagadin.

Komentarji (4)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA
Pohorčan (ni preverjeno)

Pošljite Persena pa bo kuj nareda reklamo s svojo spydersko faco.

Surfeiter (ni preverjeno)

Koje nebuloze nebuloznikov iz gostinske šole ... v Ameriko greste na izlet trošit davkoplačavalski denar ... v Ameriki nobeden ne ve kje je Evropa, kaj šele Slovenija in kaj šele Maribor s svojo zaseko ... tako bo tudi ostalo, ko se vrnete domov ...

pohorska kobra (ni preverjeno)

poslite raje opankovica nepovratno v crno afriko.bo dosti vec profita za toti nas Marpurg,pa se luft se nam bo popravu,,,,,,,,

Frank Derzic (ni preverjeno)

Amerika je precej velika dezela in ko vi pisete o predstavitvi Slovenije,bi morali napisati, kje v katerih mestih? Jaz zivim na zahodu in sem nic od vas tam ne pride. To je kot je bilo gostovanje Slakov v Clevelandu in v Torantu!!! Malo poglejte zemljevid, da vam bo bolj jasno!!!

Starejše novice