Igor Jurišič, mestni svetnik Mestne občine Maribor, je danes v Univerzitetnem kliničnem centru Maribor daroval krvno plazmo s protitelesi na novi koronavirus, ki ga ne nevede prebolel najverjetneje že v začetku marca.

Si predstavljate, da skoraj naključno ugotovite, da ste že marca nevede preboleli novi koronavirus? To se je zgodilo mariborskemu mestnemu svetniku Igorju Jurišiču, ki je avgusta izvedel, da se v njegovi krvi nahajajo protitelesa za covid-19

Kot je nato ugotovil predsednik stranke Stranke mladih – Zeleni Evrope in mestni svetnik, je najverjetneje že v začetku marca prebolel koronavirus, a slednje je izvedel šele zdaj. 

Spomni se, da je marca čutil simptome prehlada, kot so vročina, zamašen nos in kihanje. Edina razlika, ki jo je opazil, je ta, da je za nekaj dni popolnoma izgubil voh.

»Ampak to je trajalo mogoče deset dni po tistem, ko sem bil drugače že popolnoma zdrav. Potem sem na to enostavno pozabil,« nam je povedal. 

Ko so po medijih začeli pozivati prebolevnike, da z darovanjem plazme, ki vsebuje specifična protitelesa, pomagajo pri zdravljenju okuženih, se je Jurišič spomnil na nenavaden marčevski prehlad: »Začel sem razmišljati za nazaj, da sem jaz imel marca en tak prehlad, po katerem sem za nekje deset dni popolnoma izgubil vonj.«

V Univerzitetnem kliničnem centru Maribor je danes daroval plazmo, s čimer bo pomagal koronavirus preboleti še komu.

»Človek sveta ne more rešiti, lahko pa reši enega. In če bi vsak rešil enega, smo dejansko vsi rešili svet,« je svoj razlog za darovanje pojasnil Jurišič, ki je sicer tudi dolgoletni krvodajalec.

Ob tem pa poziva tudi vse ostale, ki so koronavirus preboleli, da darujejo krvno plazmo in pomagajo tistim obolelim, ki protiteles iz različnih razlogov niso sposobni razviti: »To je solidarnost, ki je absolutno na mestu.«

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
mladi in zeleni (nepreverjen)

na mladih svet stoji. bravo gospod jurša! vi ste naša prihodnost!

božidar (nepreverjen)

in kje je maska bravo za vzgled

Starejše novice