Slika je simbolična.
Mariborski operativno komunikacijski center je med 6. uro včeraj in 6. uro danes prejel 224 klicev, od tega 59 interventnih oziroma takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije.

V opisanem času so policisti Policijske uprave Maribor obravnavali tudi:

  • 13 kaznivih dejanj,
  • dve prometni nesreči I. kategorije,
  • eno povoženje divjadi,
  • enemu kršitelju cestno-prometnih predpisov so zasegli vozilo, ki ga je vozil,
  • deset prijav kršitev javnega reda in miru, štiri na javnih krajih in šest v zasebnih prostorih,
  • enega kršitelja javnega reda in miru so pridržali do streznitve,
  • enemu kršitev izrečenega ukrepa prepovedi približevanja,
  • dva požara.

Čez državno mejo na mestu, kjer ni mejnega prehoda

Policisti Policijske postaje Gorišnica so včeraj in danes pomoči obravnavali kar štiri primere nedovoljenega prehajanja državne meje med Hrvaško in Slovenijo na mestu, kjer ni mejnega prehoda, za to pa kršitelji niso imeli ustreznih dovoljenj.

Popoldan so najprej oglobili dva francoska državljana, ki sta državno mejo prestopila z osebnim avtomobilom francoskih registrskih oznak.

Kmalu zatem so opozorili hrvaško državljanko, ki je mejo prestopila s kombiniranim vozilom hrvaških registrskih oznak. 

Policisti so ugotovili, da ima vozilo naloženo s pohištvom in je dejansko zašla. Napotili so jo na najbližji mejni prehod.

Sinoči so oglobili dva državljana Avstrije, ki sta državno mejo prestopila z osebnim avtomobilom avstrijskih registrskih oznak.

Danes, nekaj po polnoči, so ustavili voznika osebnega avtomobila nemških registrskih oznak, državljana BiH. 

V vozilu je imel sopotnico, državljanko BiH, skupaj z dojenčkom, prav tako državljanom BiH, in sopotnika državljana Hrvaške. Opisana državljanka Bosne in Hercegovine je imela celo veljaven ukrep zavrnitve vstopa vSlovenijo. 

Vse tri so oglobili, vozniku in državljanu Hrvaške so po postopku dovolili tranzit čez Slovenijo, državljanko BiH z dojenčkom pa so zavrnili nazaj na Hrvaško.

Hujše kršitve v cestnem prometu

Policisti so v petek v Mariboru zasegli moped mladoletniku, saj ga je vozil, čeprav nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Mladoletnik pred tem ni ustavil na znake policistov, ki so ga ustavljali, ker je vozil moped brez zaščitne čelade. 

Zoper mladoletnika sta morala policista celo uporabiti prisilna sredstva, da sta sploh lahko izvedla postopek.

Istega dne so policisti obravnavali prometno nesrečo, ko je 34-letni voznik na lokalni cesti v Svečini zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo, z osebnim avtomobilom zapeljal z vozišča in najprej trčil v betonske kanalete, nato še v drevo. Vozniku so policisti odredili preizkus alkoholiziranosti, ki pa ga je odklonil. 

Zraven vsega je voznik vozil osebni avtomobil, čeprav nima veljavnega vozniškega dovoljenja.

V petek so policisti na Ljubljanski ulici v Mariboru, ob 22.25, ustavili tudi 36-letnega voznika osebnega avtomobila in mu odredili preizkus alkoholiziranosti. 

Elektronski alkotest je pokazal, da je imel v organizmu 0,68 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka. Policisti so mu odvzeli vozniško dovoljenje, ki ga bodo skupaj z obdolžilnim predlogom poslali pristojnemu sodišču.

V soboto pa so policisti ob 15.15 na Vrbanski ulici v Mariboru zasegli osebni avtomobil 43-letnemu vozniku iz Maribora, ker ga je vozil, čeprav nima veljavnega vozniškega dovoljenja. 

To mu je prenehalo veljati po odločitvi Okrajnega sodišča v Mariboru. Vozniku so odredili preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal, da je imel v organizmu 1,22 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka. Zoper njega bodo podali obdolžilni predlog pristojnemu sodišču.

Istega dne so policisti ob 15.28 v Kidričevem odvzeli vozniško dovoljenje 36-letnemu vozniku osebnega avtomobila, saj je vozil pod vplivom alkohola.

Elektronski alkotest je pokazal, da je imel v organizmu 0,79 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka. Zoper voznika bodo podali obdolžilni predlog pristojnemu sodišču, izdali pa so mu tudi plačilni nalog.

Prav tako v soboto pa so policisti ob 19.55 na regionalni cesti izven naselja Bohova ustavili in kontrolirali 31-letnega voznika osebnega avtomobila

Odredili so mu preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal, da je imel v organizmu 0,78 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka

Odvzeli so mu vozniško dovoljenje, ki ga bodo skupaj z obdolžilnim predlogom poslali pristojnemu sodišču, izdali pa so mu tudi plačilni nalog.

Starejše novice