Zaradi nezmožnosti dogovora med Mestno občino Maribor in stečajnim upraviteljem Športnega centra Pohorje so sodni cenilci vrednost žičniških naprav ocenili na 16,8 milijona evrov.

Mariborska občina s stečajnim upraviteljem Športnega centra Pohorje Dragom Dubrovskim ni našla skupnega jezika glede odkupljene vrednosti žičniških naprav, ki jih je preko Marproma prevzela v upravljanje, zato je morala pristati na visoko ceno. Sodni cenilci so namreč vrednost žičnic ocenili na 16,8 milijona evrov.

Po tem, ko je propadel poskus izvensodne poravnave, je mariborsko sodišče imenovalo tri sodno zaprisežene izvedence, da vsak s svojega področja opravi cenitev, ki pa so nato premoženje ocenili na omenjeno vsoto, je za STA potrdil Dubrovski.

Spora še ni konec

Vendar pa to še ne pomeni, da je konec več let trajajočega spora, saj bo občina zagotovo izkoristila različne pravne možnosti in tako še zavlekla postopek. Tako je Dubrovski pojasnil, da sami pripomb nimajo in da bo do končne sodbe nekako moralo priti. 

Vnovično cenitev predlagala občina …

Če bo cena obveljala, ne more trditi, »vendar je treba vedeti, da je do te cenitve prišlo izključno na pobudo mariborske občine, ki ni bila zadovoljna s precej nižjo številko v okviru mediacije«, poroča o njegovih besedah STA.

… a potegnila kratko

Stečajni upravitelj je že na začetku od občine terjal 17 milijonov evrov, kolikor znaša knjigovodska vrednost tega premoženja, nato pa so v okviru pogajanj prišli že na okoli sedem milijonov evrov.

Ker občina tudi na to ni pristala, je predlagala novo cenitev. Slednja je bila dvakrat višja, zato do dogovora ni prišlo, zaradi česar je odločanje o višini prevzelo sodišče.

Z omenjenim zneskom bo kot ločitveni upnik poplačana Družba za upravljanje terjatev bank, zato se lahko ta več čas in po pravnomočnosti sodbe pogaja z občino. A Dubrovski dodaja, da mu ni znano, če ima DUTB takšne pristojnosti, da bi lahko močno znižal končni znesek.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice