Kljub temu da so prejšnje leto zabeležili skoraj polovični upad obiskovalcev, pa se na Pohorju že intenzivno pripravljajo na novo sezono. Sredi novembra naj bi že zabrneli snežni topovi. Kdaj se boste torej lahko zapeljali po snežnih strminah?

Začetek letošnje smučarske sezone na Mariborskem Pohorju, ki bo odvisen predvsem od vremena in drugih okoliščin, načrtujejo v podjetju Marprom v drugem ali tretjem koncu tedna v decembru.

Pri tem dodajajo, da bodo lahko snežne topove vključili, ko bodo vremenske razmere omogočale njihovo delovanje, najverjetneje jih bodo na smučišča začeli nameščati predvidoma v sredini novembra.

A kljub temu v Marpromu pred prihajajočo zimsko sezono na Pohorju že nekaj časa izvajajo pripravljalna dela, ki vključujejo mulčenje smučarskih terenov, urejanje odvodnjavanja, preglede in vzdrževanja vodnih črpališč ter žičnic. 

Odkup paketa Areh in zamenjava žičniških naprav

Pri tem ocenjujejo, da se strošek pripravljalnih del na prihajajočo zimsko sezono giblje med 500 in 600 tisoč evri.

Med večjimi investicijami, ki so v teku ta čas, Marprom omenja predvsem odkup tako imenovanega paketa Areh, ki vključuje več žičnic na Arehu, pripadajoča zemljišča in spremljevalne objekte ter opremo.

»Med glavnimi razvojnimi projekti za prihodnje pa je potrebno omeniti še izgradnjo vmesne postaje krožne kabinske žičnice, nove sedežnice Ruška in zamenjavo nekaterih starih žičniških naprav,« dodajajo v Marpromu.

Preteklo leto 40-odstotni upad obiskovalcev

Preteklo zimsko sezono na Pohorju so v veliki meri krojili ukrepi za omejitev širjenja koronavirusa. Zaradi teh je bila trikrat prekinjena, število obiskovalcev, našteli so jih okoli 84.000, pa je bilo glede na predhodno sezono manjše za približno 40 odstotkov.

Pri tem v Marpromu poudarjajo, da imajo na Pohorju v dobrih zimskih sezonah okoli 200.000 obiskovalcev.

Pred novo zimsko sezono so zaenkrat prodali preko 1300 različnih sezonskih smučarskih vozovnic, kar je več kot v letu prej.

»Kakšna bo letošnja sezona, težko napovemo, saj bo veliko odvisno od vremena in situacije, povezane s covidom-19. Za uporabo žičniških naprav trenutno velja pogoj PCT ter nošenje zaščitnih mask v napravah z zaprtimi kabinami,« zaključujejo v Marpromu.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice