FOTO: Jan Rozman
Kvalitetna hibridna trava, kot jo lahko občudujemo na glavnem igrišču stadiona Ljudski vrt, bo v sklopu prenove nameščena tudi na pomožno igrišče vijoličastih. Skupna investicija občine in kluba z vštetim davkom bo znašala več kot milijon evrov!

Mariborski mestni svetniki bodo med drugim na četrtkovi seji sprejemali tudi dokument identifikacije investicijskega projekta »Ureditev pomožnega igrišča za nogomet – stadion Ljudski vrt«, ki bo financirana s strani Mestne občine Maribor in NK Maribor.

Ocenjena vrednost začetne investicije je 825.500 evrov neto. Mestna občina Maribor bo zagotovila 470 tisoč evrov, razliko pa NK Maribor z donacijo v občinski proračun. V ta znesek ni vključen strošek postavitve reflektorjev, ki bo sledil leta 2019 ali 2020, sredstva pa naj bi zagotovila MNZ in NZS. Z vštetim davkom bo celotna investicija prenove pomožnega igrišča s postavitvijo reflektorjev znašala natanko 1 milijon in 7 tisoč evrov.

Povečanje igrišča, hibridna trava in reflektorji

Potem ko je pred začetkom nove sezone sijajno travnato površino dobil glavni stadion, bodo v prihodnjih mesecih uredili še pomožno igrišče, za vzhodno tribuno Ljudskega vrta. Na njem opravlja večino treningov prva ekipa vijoličastih, ob tem pa v klubu dnevno trenira še 260 mladih nogometašev.

Trava na pomožnem igrišču je že v slabem stanju, prav tako ni urejene drenaže, v trenutnem stanju pa igrišče niti ne omogoča igranja tekem pod okriljem Nogometne zveze Slovenija. Zato morajo mlade selekcije igrati na igrišču z umetno travo ali pa mora klub najemati nogometna igrišča v bližnji okolici Maribora.

»Igrišče se bo povečalo na 105 krat 68 metrov, kar bo zadostovalo za tekmovalno površino pod pravili NZS. Uredili bomo drenažni sistem in zbiralnik za meteorne vode, namakalni sistem, ob igrišču pa bodo postavljeni tudi reflektorji,« je povedal Boštjan Štuhec iz kabineta mariborskega župana.

Objekt ob igrišču in topoli bodo padli

Ob robu pomožnega igrišča se nahaja dotrajan objekt, ki je že nevaren, zato ga bodo v projektu obnove porušili. Ob Strossmayerjevi ulici je prav tako že star in dotrajana nasad topolov, katerih življenjska doba je že potekla. Namesto starih topolov bodo zasadili nov drevored.

Obnova igrišča že letos, reflektorji šele čez leto ali dve

Projektna dokumentacija naj bi bila po občinskih načrtih dokončana v letošnjem septembru, ko bodo izvedli tudi javno naročilo. Meseca oktobra naj bi sklenili pogodbo z izvajalcem del, ki bi že v oktobru in novembru izvedel gradbeno-inštalacijska dela.

Potem ko bi investicijo za ureditev pomožnega igrišča s sredstvi Mestne občine Maribor in donacijo NK Maribor v občinski proračun izvedli že letos, se dobava in montaža razsvetljave predvideva v letih 2019 ali 2020, ko bi pridobili sredstva iz naslova Nogometne zveze Slovenije in Medobčinske nogometne zveze. Postavitev reflektorjev na pomožnem igrišču bi stala slabih 165 tisoč evrov.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice