Foto: Žan Osim
Odprla se je nova brivnica, za njo pa stoji mladi kickboxer.

Tilna Repino predvsem na Ptuju in okolici že dobro poznajo. Kot član Kluba borilnih veščin Ptuj se je 18-letnik pod mentorstvom Vladimirja Sitarja in Karla Šauperla že večkrat izkazal na slovenskih in tujih tekmovanjih v kickboxu. Nedavno je odprl tudi svojo brivnico in zaupal nam je, kako je žonglirati med dvema povsem različnima sferama.

Repina je s svojo borbenostjo in talentom nazadnje zažarel na evropskem prvenstvu v Carigradu, kjer si je priboril kar dve medalji - evropski podprvak je postal v disciplini lahkega kontakta, v točkovnih borbah pa je osvojil bron.

Zase pravi, da je najbolj ponosen na osvojitev naziva podprvaka v Budimpešti.

Z borilnimi športi se je začel ukvarjati že zelo zgodaj. 

»Do osnovne šole sem treniral nogomet, nato pa sem se odločil za kickbox, ki ga treniram do danes. Od majhnega sem bil borben, zato sem se tudi odločil za to spremembo,« pojasnjuje Tilen, ki svoje borilne spretnosti uri petkrat tedensko.

Brivstvo kot vzporedna karierna pot

Borilne veščine pa niso edina Tilnova strast. Že od osmega razreda osnovne šole si je želel postati frizer, zato se je tudi vpisal na Srednjo šolo za oblikovanje Maribor, kjer je na smeri Frizer pridobil veliko znanja in svojo strast do frizerstva še dodatno poglobil.

Tako je letos po zaključku šolanja stopil na samostojno podjetniško pot in kar doma odprl svojo brivnico – poimenoval jo je DOC Tilen.

Ker gre v osnovi za brivnico, je v ponudbi le moško striženje in britje, trenutno pa najraje dela tako imenovane »fade« frizure, ki so v zadnjem času zelo popularne.

Četudi je Tilen šele na začetku svoje karierne poti brivca, strankam želi nuditi le najboljše. Dobro se zaveda lastnosti, ki jih ima dober frizer in k njim vsakodnevno tudi stremi. 

»Poleg tega, da dobro dela, mora biti dober barber še prijazen in komunikativen. Imeti mora čisti salon, saj le-ta zrcali brivčevo osebnost,« je jasen.

Ob frizerstvu in pogostih treningih ne ostane veliko prostega časa

Čeprav sta kickbox ter frizerstvo in brivstvo povsem različni sferi, se veščine in vrsta stresa razlikujeta manj, kot bi si mislili.

»V obeh primerih moraš biti zbran in pripravljen delati cel dan. Če nisi dovolj naspan, je dan težje speljati,« opisuje Repina.

Tilen je nedavno postal tudi trener v svojem klubu, kjer svoje znanje prenaša na mlajše generacije. Zato, kot pravi, ob razvijanju nove karierne poti prostega časa ne ostane veliko. V prihodnosti želi zgraditi samostojni objekt, kjer bi imel več stolov, ki bi jih lahko dajal v najem. Seveda ne bo obupal niti nad športom, njegova želja pa se je udeležiti še več borb na tujih tekmovanjih.

Komentarji (2)

Politik (ni preverjeno)

Haha.ha.haha.ne me hecat.

SergejK (ni preverjeno)

Prvi trije komentarji pa žal samo kažejo duševno praznino avtorjev. Čestitke za delavnost in pogum. Življenje je nepredvidljivo in nikoli lahko. Šport ga je naučil discipline in potrpežljivosti, ki jo pri mladih ZELO pogrešamo.

Starejše novice