Mladi nogometaš, ki je v lanski hudi prometni nesreči nogometašev izgubil roko, je sedaj postavljen pred novo življenjsko situacijo.

Lani je vse pretresla huda prometna nesreča, ki se je zgodila 2. avgusta na Tržaški cesti, v kateri je mladi nogometaš Ljubomir Moravec izgubil roko ter dva klubska tovariša iz vrst NK Maribor Damjana Marjanovića in Zorana Baljaka.

Ker se je z amputacijo roke 20-letniku zaključila kariera nogometnega vratarja, sedaj išče nove cilje, ki bi ga popeljali skozi novo obdobje, ki je pred njim nastopilo. Tako je v intervjuju za Siol.net spregovoril o zdajšnji realnosti, ki ga je zadela po nesreči in o bolečih spominih nanjo. 

Zaradi omenjenega dogodka je sledilo nekaj dni umetne kome, amputacija leve roke, 9-dnevna rehabilitacija na Soči v Ljubljani in številne terapije, ki jih še danes obiskuje pri klubskem psihologu. 

Veliko stvari se trudi opravljati sam, prav tako tudi vozi avto, velikokrat pa se mora obrniti na pomoč družinskih članov. Poleg njih pa so mu ob strani stali tudi kolegi nogometaši, ki so ga nenehno obiskovali v bolnišnici in ga tudi toplo sprejeli v Ljudskem vrtu. Med drugim je dejal, da mu je v izredno pomoč tudi Nogometni klub Maribor, ki mu skuša zadovoljiti vse potrebe.

Dobil je tudi protezo, ki pa ima zgolj estetsko funkcijo, zato se je ne poslužuje. Takšna, ki bi mu dejansko koristila pri premiku roke in opravilih, pa ostaja zanj –  s svojo ceno 70 tisoč evrov – nedosegljiva.

Išče nove cilje …

Sedaj, ko se je razblinil tisti prvotni šok in tudi olajšanje, pa je nastopilo težje obdobje. Prvih nekaj mesecev je bil izredno srečen, da je preživel, pa tudi motiviran, saj so se vsi trudili okoli njega in skupaj z njim. Vendar pa šele sedaj preživlja težje čase, saj je ostal brez svoje strasti, nove pa še ni našel. Velik pritisk čuti tudi glede zavarovalnice oziroma odškodninskega zahtevka, s čimer želi hitro opraviti, da se lahko zgodba prometne nesreče zaključi.  

Ni presenetljivo, da je mladi 20-letnik sedaj zbegan, saj se je zaključil poznani del življenja, ki mu je posvečal vso pozornost. Skrbi ga, kam usmeriti (ali nadaljevati) doseženo izobrazbo srednje gostinske šole, saj brez roke težko koristi. Sicer pa razmišlja o rešitvah in odgovorih, kako ostali udeležen v njegovi športni strasti in kako pozitivno nadaljevati pot, ki je dobila svoj preobrat. Svoje športe so mu predstavili tudi invalidi športniki, ki so ga obiskali na Soči v času rehabilitacije, vendar pa še ni pretehtal ponujenega. »Postaviti si bom moral nove cilje,« je njegovo nadaljnjo vodilo. 

FOTO: Ljubomir Moravac, Instagram profil 

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice