Slika je simbolična.
Mariborski policisti obravnavajo prometno nesrečo, v kateri je voznica zapeljala s ceste in trčila v betonski prepust, pri čemer so jo morali gasilci s tehničnim posegom rešiti iz avta.

Policisti Policijske uprave Maribor so na območju Slovenske Bistrice obravnavali prometno nesrečo II. kategorije

Voznica osebnega avtomobila je namreč včeraj popoldne zapeljala izven vozišča in z vozilom obstala na nabrežini, pri tem se je lažje poškodoval potnik.

Več informacij podaja Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje. Tako je po njihovih informacijah do nesreče prišlo na Križnem Vrhu, ko je vozilo zapeljalo s cestišča in trčilo v betonski prepust.

Gasilci PGD Slovenska Bistrica so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, posipali iztekle motorne tekočine, s tehničnim posegom iz vozila rešili osebo in nudili pomoč reševalcem nujne medicinske pomoči, ki so poškodovano osebo prepeljali v Univerzitetni klinični center Maribor.

Kaj so še obravnavali mariborski policisti?

Mariborski operativno komunikacijski center je med 5. uro včeraj in 5. uro danes, prejel 190 klicev, od tega 72 interventnih, oziroma takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije. Obravnavali so en primer nedovoljenega prehoda državne meje.

V opisanem času so obravnavali tudi:

  • 14 kaznivih dejanj,
  • deset prometnih nesreč I. kategorije,
  • prometno nesrečo II. kategorije, v kateri se je ena oseba lažje telesno poškodovala,
  • 15 prijav kršitev javnega reda in miru, deset na javnih krajih in pet v zasebnih prostorih,
  • dva požara.

Starejše novice