Vir: Marprom
V letošnjem letu Marprom načrtuje več investicij v mariborsko avtobusno postajo. V teku je obnova sanitarij. Zaradi pogostega vandalizma in v izogib krajam bo uporaba teh po prenovi plačljiva.

Na glavni avtobusni postaji v Mariboru je v teku celovita obnova javnih sanitarij. Zaključek del je predviden proti koncu maja letos.

Prenova sanitarij, ki so v upravljanju podjetja Marprom, se je začela aprila. Kaj obsega? 

Prenova vključuje povečanje ženskega dela za eno kabino, posodobitev invalidskega stranišča (z zamenjavo dosedanjih vrat z drsnimi), povečanje moškega dela za en pisoar, ureditev prezračevanja, namestitev sodobne sanitarne in higienske opreme ter previjalne mize v ženskem delu.

V izogib vandalizmu bodo sanitarije plačljive

Ob prenovi bodo uredili tudi vzpostavitev sistema EasyGate SPA – Premium, ki bo omogočil prehod na plačljive sanitarije. 

Namen tega je povečanje dostopnosti na 24 ur na dan, ohranjanje čistoče in urejenosti. 

Na Mapromu dodajajo, da so se za to odločili tudi v izogib krajam higienskega materiala in vandalizmu, s čemer se sedaj redno soočajo.

Druga prenova v zgodovini avtobusne postaje

Tokratna celovita prenova sanitarij na Avtobusni postaji Maribor je druga v njeni zgodovini. 

»Objekt glavne avtobusne postaje dnevno sprejme več tisoč potnikov,« razlagajo na Marpromu: »Pri čemer urejene sanitarije kot pomemben del celotne infrastrukture vplivajo na kakovost izkušnje obiskovalcev.«

Dodajajo, da je bila odločitev za obnovo, ki sta jo sprejela Marprom in Mestna občina Maribor, nujna iz več razlogov. Eden od teh je, da so se vodovodne cevi zaradi posedanja pričele lomiti in mašiti.

Načrtovanih še več posodobitev in prenov

Po posodobitvi sanitarij na Avtobusni postaji Maribor Marprom za letos načrtuje še obnovo prostora blagajn in čakalnice za potnike. 

Tam je izvedba del planirana v poletnih mesecih.

Komentarji (11)

T3Ta (ni preverjeno)

Ta vrata bodo polomili

Politik (ni preverjeno)

V izogib vandalizmu bodo sanitarije plačljive ???????????????????? ,ha,ha,ha,ha,ha,ha pa vi niste normalni.
V IZOGIB VANDALIZMU SE POSTAVI KAMERA,ka se norca delajo iz naroda.Namesto cekinčkov bo nekdo dobil po buči .

Mbb (ni preverjeno)

Kje so časi ko so miličniki urejali red in varnost v Mariboru? Danes so vsi na Twetterju in Facebooku ....

In reply to by Politik (ni preverjeno)

Hunter Ordell (ni preverjeno)

Fantastična priložnost za delo od doma za vsakogar…Delajte tri do osem ur na dan in začnite prejemati plačilo v razponu od 13.000 do 19.000 dolarjev na mesec…Tedenska plačila…In najboljša stvar je…Tako enostavno je…sledite podrobnosti na tej spletni strani........http://www.cash.salary49.com/

Fischer (ni preverjeno)

Ogabno

sarikaz (ni preverjeno)

Ne pozabimo ,da je leta,leta ,leta nazaj bilo isto plačljivo,pa ni bilo haska.Zakaj ,ker je človekova pravica da gre na potrebo in se za to ne plačuje oderuhom,ki hočejo služiti na račun fekalij ,ker se že plačuje davek po vsem tem kjer hodimo,in zato jih jaz osebno lahko damo polu...lam .in če ne bo tiščalo kdaj tam v bližini jih bom plačala z nasmeškom.

orožnik (ni preverjeno)

Še en razlog, da se izogibam Maribora, sicer pa, dalje od "ŽOHARA" že nisem bil par let.

Politik (ni preverjeno)

Vodovodne cevi zaradi posedanja pričele lomiti in mašiti ,''''''''''''''''''''''''''''''''''????????????????????? ha,ha,ha,ha, .ker je bil včeraj tu potres 10stopnje,ker teče po vodovodnih ceveh greznica,ha,ha,ha ne me jeb..at. tako brezveznih izgovorov nisem slišal že leta.

Default (ni preverjeno)

Cefur hoce sluzit

Mbčan (ni preverjeno)

Kaj na moškem WCju pa ne morejo namestiti previjalne deske? Niso samo ženske tiste ki so samohranilke in hodijo na avtobus z otroki, so tudi očetje.

Kaktus (ni preverjeno)

Se ne vozim z busom in ne lulam v javnih vecejih.

🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Starejše novice