Takšno je epidemiološko stanje v naši regiji.

V Sloveniji so včeraj, 1. maja, opravili 1827 PCR testiranj na koronavirus in potrdili 362 novih okužb, gre za 19,8-odstotni delež okužb. Aktivnih primerov je po podatkih Covid-19 Sledilnika trenutno 9526.

Opravljenih je bilo tudi 5150 hitrih antigenskih testov, pri čemer pa ni znano, koliko od teh je bilo pozitivnih, saj se od 13. februarja vsi pozitivni na hitrih testih potrjujejo s PCR testi.

Za primerjavo. Dan prej so ob 4197 PCR testiranjih na koronavirus potrdili 1017 novih okužb, šlo je za za 24,2-odstotni delež okužb.

V Podravju 44 novih okužb

Največ novih okužb so v zadnjem dnevu potrdili v Mestni občini Maribor, in sicer 12. Pet novih primerov so zaznali na Ptuju, štiri pa v občini Šentilj.

V občini Ormož so potrdili tri nove primere, po dve novi okužbi so zaznali v občinah Hoče - Slivnica, Lenart, Sveti Jurij v Slovenskih goricah in Cerkvenjak

Po eno novo okužbo imajo v občinah Slovenska Bistrica, Miklavž na Dravskem polju, Duplek, Majšperk, Kidričevo, Ruše, Videm, Markovci, Hajdina, Sveta Trojica v Slovenskih goricah, Zavrč in Juršinci.

21 podravskih občin je bilo včeraj brez novih primerov okužbe s koronavirusom. Sedemdnevno povprečje okužb v Podravju znaša 100,4.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
tanja flaškon (nepreverjen)

Alkohol je vzrok za ogromno smrti žensk in nedolžnih otrok
Bom v Brusli zahtevala
da se gostilne za vedno zapro
ker tam se samo pije
Naši dedci pa tak tam samo zijala pasejo na debeloritnih
napol oblečenih - slečenih kelnarcah
Ja če ne bi bilo gostiln
bi bilo danes še veliko otročičkov živih
tako so jih pa zgazile pijandure

Starejše novice