Foto: bralka Mariborinfo
»Čimprej je treba nekaj ukreniti, saj je novonastala deponija prava eko bomba,« pravi bralka, ki opozarja na veliko divje odlagališče na Studencih.

Na uredništvo Mariborinfo se je obrnila bralka, ki je zgrožena nad velikim odlagališčem odpadkov, ki kazi izgled na Studencih. 

»Na lokaciji krožišče Valvasorjeva – Sokolska na Studencih se je pojavilo divje odlagališče, ki se z veliko hitrostjo širi in je že prava deponija ter že oddaja neznosen smrad, saj je med odloženim tudi hrana, ki so jo načeli črvi, muhe …« je zapisala.

Priložila je tudi fotografije, iz katerih je razvidno, kaj so nepridipravi odložili na zelenico ob krožišču. 

Ljudje odlagajo odpadke poleg zabojnika

Na neodgovorno odlaganje odpadkov je opozoril tudi občan na portalu Izboljšajmo Maribor, na katerem je občanom omogočena oddaja pobud, vprašanj in drugih ugotovitev, ki se nanašajo na življenje v mestu.

»To smetišče obstaja že kar nekaj let, razlog za njegov trajni obstoj pa je prisotnost zabojnikov za odlaganje rabljenih ali odpadnih surovin,« je zapisal. Kot navaja občan, sta bila na tej lokaciji najprej dva zabojnika za zbiranje rabljenih oblačil. Kmalu po postavitvi so začeli ljudje odlagati odpadna oblačila kar na tla poleg zbiralnikov. 

Zabojnika za oblačila so nato odstranili, na je bil isto lokacijo nato postavljen zabojnik za odlaganje odpadne električne in elektronske opreme. »In se je tako nadaljevalo odmetavanje najrazličnejših smeti poleg tega zabojnika,« je zapisal. 

Občan mariborski občini zato predlaga odstranitev smeti in zabojnika za odlaganje odpadne električne in elektronske opreme. 

Na portalu Izboljšajmo Maribor so zaenkrat odgovorili le, da so pobudo predali v obravnavo pristojni službi. 

»Čimprej je treba nekaj ukreniti, saj je novonastala deponija prava eko bomba,« je zapisala bralka, ki je zapis naslovila tudi na Mestno občino Maribor in inšpektorat.

Vprašanja v zvezi z divjim odlagališčem odpadkov in načrti za odstranitev smo tudi na Mariborinfo naslovili na mariborsko občino in na Javni holding Maribor. Njihove odgovore objavimo, ko jih bomo prejeli. 

Komentarji (9)

Tojfl (ni preverjeno)

Lokalno avtohtono prebivalstvo.

Mbb (ni preverjeno)

Desni breg Drave je odlagališče svinjarije občinskih birokratov . Pri nas ne pridejo redarji,policaji, inšpektorji ..

BOZIDAR (ni preverjeno)

dajte v UKRAJINO lifrat

Mbb (ni preverjeno)

Najprej bi morali tebe lifrat .....idiot

In reply to by BOZIDAR (ni preverjeno)

gost377383 (ni preverjeno)

cigu migu

Templer (ni preverjeno)

Pa vprašajte Rome(cigane)kam odlagajo odpatke,pa vam bo hitro jasno.

Su rfeiter (ni preverjeno)

Na elitni lokaciji Studenci? Nemogoče vendar! K elitni soseski manjkajo elitni stanovalci ... kar na Studencih predstavljajo poljsko kraški prasci in prasice ...

Mbb (ni preverjeno)

Dobijo še zbiralnico in sortirnici odpadkov tako bodo vonjave po izbiri .

In reply to by Su rfeiter (ni preverjeno)

pohorskisvizec

Malo pobrskati po odpadkih, mogoče se najde kakšen naslov odlagalca. Kdo je odg. v Mb za odvoz? Kaj gleda stran?

Starejše novice