FOTO: Janez Leskovar
Večja mesta po Sloveniji se kljub koronačasu že pripravljajo na praznično dogajanje, med njimi tudi Maribor.

Decembrskega dogajanja v Mariboru ne bo odnesel niti drugi val epidemije novega koronavirusa. Na Mestni občini Maribor se tako že intenzivno pripravljajo na letošnji Čarobni december v Mariboru in na božično okrasitev mesta. In kaj napovedujejo?

»Mestne ulice in trgi bodo letos še posebej lepo zasijali v prazničnih lučkah, meščanom pa želimo omogočiti varno doživetje decembrskega utripa na več lokacijah v mestnem jedru,« sporočajo iz Mestne občine Maribor in dodajajo, da bodo letos obstoječo razsvetljavo razporedili nekoliko drugače. 

Dopolnili jo bodo z novimi svetlobnimi elementi v starem mestnem jedru in s svetlobno okrasitvijo za otroke.

»Čarobna galerija z majhnimi urbanimi gozdički bo na petih točkah po središču mesta vabila na skupnostno okraševanje smrečic in ustvarjanje čarobnih fotografij. Ponovno bo zaživel projekt Lumina, gre za svetlobne instalacije, ki bodo vodile od Židovskega trga do vodnega stolpa na Lentu,« pravijo na občini in hkrati poudarjajo, da bodo letos več pozornosti posvetili tudi mestnim četrtim in krajevnim skupnostim.

In kdaj bo slavnostni prižig prazničnih lučk? Luči v vilinskem mestu se bodo prižgale 27. novembra, osrednja praznična razsvetljava pa 3. decembra na Glavnem trgu.

Na Trgu Leona Štuklja drsališče in snežni tobogan

Letošnjo okrasitev bo stala 90 tisoč evrov, izvedla pa jo bosta Mestna občina Maribor in Nigrad. Pri letošnji okrasitvi se bodo na občini povezali tudi z Manico K. Musil in Tejo Kovač Lozar, ki bosta nadgradili projekt z imenom Rdeča nit, ki se letos širi na Trg revolucije z novo podobo lampijončkov.

Na Mestni občini Maribor načrtujejo, da bo prenovljen Glavni trg prizorišče sejma z darilnim programom, in da bosta na Trgu Leona Štuklja drsališče in snežni tobogan, če bodo razmere dopuščale, pa bo na Trgu Leona Štuklja tudi gostinska ponudba.

Kot zadnje napovedujejo še festival Vilinsko mesto, ki bo potekal od 27. novembra, do 28. decembra na mariborskih ulicah, trgih in dvoriščih. 

»Vilinsko mesto bo ponovno pričaralo iskrice v očeh malih in velikih, s pomočjo vilink in vilincev ter njihove domišljije bodo delovali, se povezovali in veselili na ulicah in trgih, varno in odgovorno,« še sporočajo iz Mestne občine Maribor.

Praznične luči že krasijo nabrežje Lenta.
Lučke se bodo letos prižgale 3. decembra.
Že obešene praznične luči na Lentu so del projekta Lumina.

Komentarji (5)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
baba od župana (nepreverjen)

zato imajo gnar
da bi pa proslavili 29 november sa ognjemetom to pa ne

Hojs_MB (nepreverjen)

Ha?

In reply to by baba od župana (nepreverjen)

Alen_88 (nepreverjen)

Bravo!

Čuj (nepreverjen)

Šaško ,pa je tebi jasno,da naši oblastniki napovedujejo zaostritev razmer še za štiri mesece ! Kdaj boš drsal JULIJA in AVGUSTA ?

5er (nepreverjen)

Je sasek pritisno na firme za procente...

Starejše novice