Včeraj je potekalo 22. državno tekmovanje Mladi podjetnik v organizaciji GEA College.

Na tekmovanju je slavila ekipa Srednje elektro-računalniške šole Maribor, ki je komisijo prepričala z aplikacijo Bright Future. Aplikacija, ki v prevodu pomeni Svetla prihodnost, namreč pomaga pri izbiri ustrezne srednje šole ali fakultete.

Tekmovanje je namenjeno srednješolcem, ki želijo preizkusiti in razvijati znanje podjetništva in poslovanja. Njihove naloge zajemajo razvoj lastnih poslovnih zamisli, pisanje analize izvedljivosti ter njihovo argumentiranje na javnih predstavitvah. Letos je sodelovalo 80 dijakov iz 15 slovenskih šol, ki so ideje razvijali več mesecev.

Zmagovalna ekipo sestavljajo Primož Ketiš, Niki Finžgar, Mario Močnik in Kevin Knedl, ki so pod vodstvom mentorice Ivanke Lesjak razvili inovativno aplikacijo, ki uporabnikom na podlagi različnih parametrov in želja omogoča primerjavo in lažjo izbiro šolanja, zapisuje STA.

Ob zaključku tekmovanja so tako povedali: »Podjetništvo vidimo kot priložnost, preko katere lahko rešujemo težave, ki nam otežujejo ali preprečujejo boljše življenje. Verjamemo, da smo našli pravo rešitev, zato si želimo podjetniškega uspeha.«

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice