Slika je simbolična (vir: Facebook, GlobalAir.com )
Nad hrvaško Liko z radarja izginilo motorno letalo na poti iz Maribora v Pulj.

Nad naseljem Jezerane v hrvaški Liki je danes nekaj po poldnevu z radarjev izginilo malo motorno letalo Cirrus 20, ki je bilo na letu z mariborskega letališča v Pulj, so sporočili iz centra za obveščanje hrvaške civilne zaščite.

Ta je že sprožila operacijo iskanja in reševanja.

Na teren so tako odšli pripadniki civilne zaščite, policisti, reševalci postaj gorske reševalne službe iz Karlovca, Gospića in Ogulina ter lokalni gasilci.

Gozdnat in neprehoden teren, iskanje dodatno otežuje deževno in megleno vreme

S Hrvaške gorske reševalne službe so sporočili, da je del območja med Jezerani in Modrušem že preiskan. V akciji sodeluje 40 gorskih reševalcev, dodatne ekipe so v pripravljenosti.

Pristojni za pomoč prosijo vse, ki so opazili kar koli, kar bi utegnilo pomagati pri operaciji.

Poveljnik gasilcev Ličko-senjske županije Zvonimir Lončarić je medtem po pisanju portala index.hr pojasnil, da je teren gozdnat in neprehoden, iskanje pa otežuje še deževno in megleno vreme.

Gasilci morebitne koristne informacije iščejo tudi pri lokalnih prebivalcih.

Po neuradnih informacijah portala Telegram so bile v letalu tri osebe, goriva pa naj bi imeli za štiri ure letenja. Let, s katerim naj bi letalo v največje istrsko mesto očitno priletelo iz smeri Kvarnerja, naj bi sicer trajal eno uro.

Po neuradnih, a zanesljivih informacijah Mariborinfo, letalo, ki naj bi ga pilotiral Nizozemec, trenutno iščejo nad Senjem. 

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Slabmarnost (nepreverjen)

glasistre hr/2023/05/20/ocevid-zrakoplovne-nesrece-na-kapeli-u-nedjelju

Ljubo (nepreverjen)

Ritopiki, Pulj ne obstaja.

Starejše novice