Izjemno sposobno dekle, ki študira na eni izmed mariborskih fakultet, zaradi težke življenjske situacije ne more nadaljevati s študijem. Na pomoč ji je priskočil UP-ornik, ki zbira donacije, da bi nadarjena mariborska študentka lahko nadaljevala s svojim

Novo šolsko leto je tik pred vrati, tudi do študijskega je le en mesec. Šolanje pa za številne predstavlja preveliko finančno breme. V posebni stiski se je znašla ena izmed mariborskih študentk. Zaradi posebnih okoliščin, v katerih živi, se je znašla pred veliko prepreko. Kljub nadarjenosti ji grozi, da bo morala zaradi slabe finančne situacije prekiniti svoj študij.

Dekle mora do konca septembra plačati 2200 evrov šolnine, če želi nadaljevati s študijem.

Mariborčani že pomagajo, UP-ornik zbira sredstva

Prva se je s situacijo nesrečne študentske soočila Slovenska filantropija, ki se je za pomoč pri zbiranju sredstev obrnila na mariborsko humanitarno društvo UP-ornik. Tako se je društvo obrnilo na širšo javnost s prošnjo, da se pomaga mlademu dekletu, ki sicer ne more nadaljevati s študijem.
 

Kako lahko pomagate?

1.) IBAN SI56 6100 0001 3621 087 (račun je odprt pri Delavski hranilnici) REFERENCA je SI99, namen je ŠTUDENTKA
2.) UPORNIK5 na 1919 (zaradi posebne evidence, v UP-orniku naprošajo, da donacijo študentki sporočite v zasebno sporočilo na Facebooku)
3.) preko Paypal (povezavo na Facebook in uradni strani https://up-ornik.si/)

Kmalu po začetku akcije zbiranja pomoči za nadarjeno študentko se je že oglasil Boris Krabonja, ki je po le nekaj urah zbiranja sredstev sporočil, da je zbranih že preko 360 evrov.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice