V času od 31. decembra 2018 od 7. ure zjutraj do 7. ure danes so na Policijski upravi Maribor sprejeli 307 telefonskih klicev, obravnavali 87 dogodkov.

Med temi je bilo tudi petnajst kaznivih dejanj, in sicer štiri vlomne tatvine, pet navadnih tatvin, pet poškodovanj tuje stvari in eno nasilje v družini. 

Obravnavali so trinajst prometnih nesreč od tega eno prometna nesreča s hudimi telesnimi poškodbami, v kateri je bila 76-letna Mariborčanka hudo telesno poškodovana, v ostalih primerih je nastala zgolj gmotna škoda.

Zaradi hujših kršitev cestno prometnih predpisov so zasegli dve vozili. Obravnavali so petnajst kršitev javnega reda in miru od tega pet kršitev v zasebnem prostoru deset kršitev na javnem kraju, od teh slednjih so bile prijavljene štiri kršitve s pirotehničnimi sredstvi.

Požar v hiši povzročil za 20 tisočakov škode

Med drugim je 31. decembra okoli 9.30 v Leskovcu v občini Slovenska Bistrica zagorelo v stanovanjski hiši. Policisti Policijske postaje Slovenska Bistrica so na kraju z ogledom ugotovili, da je do požara prišlo na novogradnji zaradi pregretja dimniške cevi, od katere se je vnel lesen špirovec, nato pa ostali del ostrešja.

Na objektu je nastalo za okoli 20.000 evrov materialne škode.

Tudi tokrat ni šlo brez poškodb zaradi pirotehnike

Nujna medicinska pomoč v Mariboru je po besedah predstojnika Štefana Mallya obravnavala nekaj primerov poškodb zaradi pirotehničnih sredstev. Poškodovani so pomoč poiskali sami. Sicer pa je dežurna ambulanta delala v običajnem ritmu oziroma intervencije zaradi poškodb na najdaljšo noč v letu niso bistveno odstopale od običajnih koncev tedna. 

Nekaj je bilo primerov akutne alkoholiziranosti, nekaj poškodb na terenu, v pretepu je ena oseba utrpela resne poškodbe glave, je še za STA pojasnil Mally.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice