Kaj je najljubša razvada mladih in starih, ko posije sonce? Sladoled, seveda! Mariborčani že vrsto let po sladko osvežitev najraje odhajamo k Lastovki. Ta pa je postala priljubljena tudi na Ptuju in si prislužila naziv 'naj sladoleda'.

Ko govorimo o okusnemu sladoledu, sladolednica Lastovka v Mariboru, kot kaže, nima konkurence. Že četrto leto zapored so ji bralci Mariborinfo podelili laskavi naslov za najboljši sladoled v Mariboru. 

A ne le v Mariboru, letos je njihov sladoled najbolj prepričal tudi Ptujčanke in Ptujčane.  

Spomnimo. Zgodba Lastovke se je v Mariboru začela pred skoraj sto leti. Zaradi velikega povpraševanja so se lani odločili, da svojo ponudbo razširijo tudi na Ptuj. 

Da so jih tudi na Ptuju dobro sprejeli, kaže dejstvo, da so tudi na glasovanju portala Ptujinfo prejeli največ glasov in naziv 'naj sladoleda' na Ptuju. 

Naziv 'naj sladoleda' velika spodbuda za naprej

Lastnik priljubljene mariborske sladolednice Šerif Demiri zadovoljstva ob prejetem nazivu ni skrival. Povedal, da jim veliko pomeni, da ljudje prepoznajo njihov trud. 

»To pomeni ogromno, velika čast je za nas in velika stimulacija, da se bomo potrudili še naprej po najboljših močeh,« je dejal priljubljeni sladoledar.

»Velika hvala našim strankam,« se je zahvalil tako bralcem Mariborinfo kot Ptujinfo.

Začelo se je leta 1925 ...

Praded Šerifa Demirija je prišel iz Makedonije v Maribor zaradi ljubezni, pravljico o sladoledu pa je začel pisati njegov ded več kot 40 let nazaj. 

Znanje in tradicija sta se prenašali iz generacije v generacijo.

Prva sladolednica, mali kiosk rdeče barve, je stal na Smetanovi ulici. V osemdesetih letih so odprli še sladolednico na Partizanski, nato še na Trgu revolucije. Šerifov brat je nato odprl še poslovalnico v Limbušu, njegov nečak pa sledi sladkim stopinjam še na Ptuju.

Še vedno imamo najraje klasične okuse

Sladolednica v najstarejšem slovenskem mestu tako deluje ločeno od mariborske, a pod istim imenom in z isto recepturo.

Kot je za Ptujinfo ob otvoritvi povedal lastnik ptujske sladoledarne Lastovke, Amir Demiri, so bili Ptujčani njihove redne stranke že v Mariboru, zdaj pa se na kepico sladoleda več ne rabijo voziti tako daleč. Sladoled si lahko privoščijo kar v svojem mestu.

Verjeli ali ne, Štajerci imamo še vedno najraje klasične okuse, kot so vanilja, čokolada, kinder, cookies, borovnica, jagoda.

Komentarji (8)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
nera (nepreverjen)

plastika

Katja7 (nepreverjen)

Smrdljivci pokvarjeni.Nehajte že enkrat promovirati šiptarijo in neke šerife.Niste normalni,res ne.

HULK (nepreverjen)

Bralci smo izbrali Lastovko, ne mariborinfo.com. Lastovka kraljuje tudi na Ptuju.

In reply to by Katja7 (nepreverjen)

Pikasns (nepreverjen)

Seveda, Ptujski portal. Drek od dreka, same reklame. Ne hvala. Adijo!

In reply to by HULK (nepreverjen)

Haja (nepreverjen)

Kinder in cookies pa res nista klasična okusa. 🤣 🤣

martin krpan (nepreverjen)

Žrite ultra drage šiptarske fekalije, zabiti folk degenerirani! Zato se pa vam plodijo v Butalah kot podgane, če jim nosite denar za odplake! Ne bo vas več in brez države boste čez 20 let! Imate primere v Makedoniji in Črni Gori, da Srbiji ne govorimo!

Poletni hlad (nepreverjen)

No, namesto da se bodo trudili, bi si lahko prizadevali... za karkoli že.

Fischer (nepreverjen)

Meni je dober! Čestitke!

Starejše novice