Župan Saša Arsenovič se je skupaj s sodelavcema, podžupanom Samom Petrom Medvedom in Natašo Ritonija udeležil dobrodelne prireditve. Arsenovič zatrjuje, da če bi se dogodka udeležil še enkrat, bi masko nosil tudi pri mizi.

V ponedeljek je potekala dobrodelna prireditev, ki jo je organiziral Olimpijski komite Slovenije, na kateri so zbirali denar za mlade športnike. Na prireditvi, ki jo je v neposrednem prenosu prenašala tudi nacionalna televizija, se je zbralo 140 povabljenih.

Med povabljenimi so bile številne ugledne medijske osebnosti, kot so predsednik Evropske nogometne zveze Aleksander Čeferin, predsednik Mednarodnega olimpijskega komiteja Thomas Bach, predsednik in podpredsednik Olimpijskega komiteja Slovenije Bogdan Gabrovec in Tomaž Barada, ministrica za šolstvo Simona Kustec, številni slovenski športniki, med drugim Tina Maze, Rajmond Debevec, Luka Špik, Iztok Čop ter Dejan Zavec kot tudi župan Mestne občine Maribor Saša Arsenovič in podžupan Samo Peter Medved.

Foto: Dobrodelni dogodek Olimpijskega komiteja Slovenije (RTVSLO)

Če bi se dogodka udeležil še enkrat, bi masko nosil tudi pri mizi

Na Mestni občini Maribor so za Mariborinfo potrdili, da se je župan Saša Arsenovič skupaj s sodelavcema, podžupanom Samom Petrom Medvedom in vodjo za mednarodno sodelovanje Mestne občine Maribor Natašo Ritonija, v ponedeljek v Ljubljani udeležil sestanka z Evropskim olimpijskim komitejem in Olimpijskim komitejem Slovenije ter gala večerje.

»Tema sestanka je bila organizacija Olimpijskega festivala evropske mladine 2023, za katero kandidira Maribor. S predstavniki so obravnavali vlogo Maribora za izvedbo tekmovanja in se dogovarjali o nadaljnjih korakih do podpisa pogodbe. Na sestanku so nosili maske,« sporočajo iz Mestne občine Maribor.

Pri tem nadaljujejo, da so se po sestanku udeležili že omenjenega dogodka, kjer so upoštevali vsa navodila, ki jih je dal organizator, med drugim nošenje mask v hotelu, v preddverju dvorane in do miz.

»Ko so sedli k mizam, so maske sneli, enako, kot jih snamemo v restavracijah. Župan dodaja, da se je trudil držati razdaljo do drugih, s katerimi je sedel za isto mizo, če pa bi se dogodka znova udeležil, bi nosil masko tudi pri mizi,« še dodajajo.

Prireditev potekala skladno s priporočili

Na Olimpijskem komiteju Slovenije so za STA zatrdili, da so dobrodelno javno prireditev, organizirali skladno s priporočili in navodili Nacionalnega inštituta za javno zdravje. Pridobili so tako soglasje Nacionalnega inštituta za javno zdravje v skladu z odlokom o začasni splošni omejitvi oziroma prepovedi zbiranja ljudi kot tudi soglasje policije.

Kot organizatorji so za dogodek vodili listo prisotnih, ob vhodu na dogodek so informacijske table obveščale o primerni medsebojni razdalji in higieni kašlja, vsebovale pa so tudi splošna pravila za preprečitev širjenja okužb.

Udeleženci večera so bili po zagotovilih prirediteljev natančno seznanjeni s pravili vedenja. Do prihoda v dvorano so vsi nosili zaščitne maske, ob vstopu v dvorano pa so jih sneli. Sedežni red je bil po njihovih navedbah vnaprej določen, sedeži pa so bili razvrščeni ob upoštevanju zadostne razdalje dveh metrov. Bližje skupaj so lahko sedeli le člani istega gospodinjstva.

Na družbenem omrežju Twitter se je oglasil tudi predsednik vlade Janez Janša, ki je izpostavil, da so za upoštevanje pravil odgovorni organizatorji prireditev.

S spleta

Komentarji (8)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Jankec (nepreverjen)

Za "našiste" veljajo drugačna pravila,kot za ministrico.Zato mu ni treba odstopiti

Kritik (nepreverjen)

Šaško , kako to ,da nihče ni pomislil na tiste ,ki delajo na intenzivnih oddelkih in se vsaki dan izpostavljajo možnostim okužbe .

blanka perović (nepreverjen)

Zato,ker živimo v demokratični državi,kjer veljajo ista pravila za vse,bosta gospa Kustec in gospod Arsenović odstopila. Dokazala bosta,da sta načelna in moralno odgovorna. V kaj takega sploh ne smemo dvomiti.

Navijac (nepreverjen)

..pa se 140 drugih.Slab zgled.Avtogoli

Joze2020 (nepreverjen)

Naj odstopi...

Marburg ad drau (nepreverjen)

Vecina prebivalcev maribora se strinja z takojsnjim odstopom Sase Arsenovica iz delovnega mesta za zupana.....menimo da je naredil ze dovolj skode za mariborcane in z pocetji bo nadaljeval zato je prav da se mu nadaljnja dejanja PREPRECIJO!!!!vsi za odstop Arsenovica iz delovnega mesta ....

Stara pravda s… (nepreverjen)

TUDI TI IMAS PRAVICO ZAHTEVATI ODSTOP ALEKSANDRA ARSENOVICA IZ MESTA ZUPANA!!!!!!!povej naprej-deli-pisi-objavi!!!!!

Maribor stajercem (nepreverjen)

Pravilno in demokraticno bi bilo da Aleksander Arsenovic odstopi!!!!vecina prebivalcev mesta mari or kakor tudi ostali prebivalci obcine se tudi strinjajo z cimprejs odstopom !!!!takega zupana ne rabimo in ga nocemo!!!!!!!glas ljudstva postaja vse mocnejsi!!!!!!ocitno je da se bo morala ponovno zgoditi vstaja maribora-tudi ti imas pravico da zahtevas odstop Aleksandra ARSENOVICA!!!!!!!!

Starejše novice