Na glavni avtobusni postaji v Mariboru je od danes v teku izdaja vozovnic Slovenija, ki bodo upokojencem, invalidom, vojnim veteranom in starejšim od 65 let omogočale brezplačen prevoz z mestnimi avtobusi.

Minister za infrastrukturo Jernej Vrtovec in direktor Javnega podjetja za mestni potniški promet Marprom Bernard Majhenič sta konec avgusta podpisala pogodbo, ki določa brezplačen potniški promet za upokojence, vojne veterane, invalide in starejše nad 65 let.

Na Avtobusni postaji Maribor se je danes pričela izdaja vozovnic Slovenija za upokojence, imetnike invalidske evropske kartice, vojne veterane in starejše od 65 let. 

Te jim od 1. oktobra omogočale brezplačen prevoz z mestnimi avtobusi. 

To po mnenju Vrtovca pomeni korak naprej, da se bodo starejši lažje odločali za prevoz z avtobusom in korak k ohranjanju okolja. Brezplačna vozovnica bo na voljo vsem, ki prihajajo v Mestno občino Maribor, in ne samo za mariborske občane.

Kako do brezplačne vozovnice? 

Na Marpromu pojasnjujejo, da je za pridobitev brezplačne vozovnice Slovenija treba najprej izpolniti vlogo, ki je dostopna na spletni strani Marproma v rubriki Obrazci. 

Natisnjeno in izpolnjeno vlogo osebe nato oddajo na blagajni Avtobusne postaje Maribor, kjer je treba predložiti osebno izkaznico in poravnati strošek kartice integriranega javnega potniškega prometa v višini tri evre. 

Izdano kartico je mogoče takoj koristiti za brezplačen prevoz z medkrajevnim potniškim prometom, brezplačna vozovnica za mestni avtobusni promet pa se bo aktivirala samodejno po 1. oktobru ob prvi validaciji na čitalniku vozovnic na avtobusu.

Obstoječa kartica za medkrajevni promet bo avtomatsko nadgrajena

Ob tem pojasnjujejo, da upokojencem, imetnikom invalidske evropske kartice, vojnim veteranom in starejšim od 65 let, ki že imajo brezplačno vozovnico IJPP za medkrajevni promet, za pridobitev vozovnice za mestni avtobusni promet ni treba storiti ničesar.

Obstoječa kartica IJPP bo namreč avtomatsko nadgrajena še z vozovnico za mestni promet, ki se bo aktivirala ob prvi uporabi po 1. oktobru  in bo nato veljala do 31. oktobra 2022. 

Komentarji (2)

Tota grča (ni preverjeno)

Nadgradnja že obstoječe vozovnice je pametna poteza.

vsisoprihajali (ni preverjeno)

Primerne pokojnine pa ne bo treba nobenega zastonjskega prevoza ! Izdajauc hrjauc je pobegnu, samo obljubljal taužent in konsolidiral cekret (unićil hudić) [email protected]-

Starejše novice