Nekoliko nenavaden razpis Razvojnega centra Murska Sobota na straneh zavoda za zaposlovanje.

Razvojni center Murska Sobota je sicer že 14. avgusta objavil javni razpis za vključitev v projekt podjetno nad izzive v Pomurski razvojni regiji - PONI Pomurje, zdaj pa išče kandidate tudi preko zavoda za zaposlovanje. Gre za projekt, ki ga sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj, z namenom, da potencialni podjetniki v štirih mesecih zaposlitve na sedežu Razvojnega centra Murska Sobota, razvijejo in realizirajo svojo podjetniško idejo. 

Kot je navedeno v besedilu javnega razpisa, izobrazba ni pogoj, kandidat mora imeti zgolj poslovno idejo in željo po samostojni podjetniški poti, stalno ali začasno bivališče v eni izmed pomurskih poravnane vse zapadle obveznosti do države in ne sme biti vključen v podoben projekt v preteklosti ali v projekt, ki se še izvaja.

Gre za prvi javni razpis, sicer objavljen vsake štiri mesece, ki bo vključil do 12 udeležencev.

Nadobudni podjetniki se tako lahko vključijo na izobraževanje, preden stopijo na svojo samostojno pot, in so v času izobraževanja hkrati štiri mesece zaposleni ter prejemajo minimalno plačo. Ob vključitvi v projekt in ob podpisu pogodbe o zaposlitvi se sicer zavezujejo, da se bodo v roku 24-ih mesecec samozaposlili oziroma zaposlili v lastnem poslovnem objektu. 

Več informacij o javnem razpisu lahko najdete TUKAJ.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice