Po hudem sporu sta se Judit Vida Bukovec in Dunja Lešnik pobotali, dela so se nadaljevala. Dokončanje obnove pa je ponovno pod vprašajem, saj zaradi domnevnih nepravilnosti zadevo preiskujejo kriminalisti.

Zakonca Lešnik, ki sta koordinirala obnovo hiše v Prekmurju, sta se pred dnevi umaknila. Zdelo se je, da bodo dela ostala nedokončana, a sta se vpleteni strani pobotali, vse zavoljo 11-letne Zale in obljube, da bo septembra v šolo lahko zakorakala iz novega doma. 

Ko se je že zdelo, da se bo vse vendarle srečno končalo, pa so prišli novi zapleti. Vprašljiva je namreč poraba donacij. Zbranega denarja namreč ni več, okoli hiše manjka še drenaža, prav tako ni fasade.

Odgovarjati morata na očitke

Zakonca Lešnik, koordinatorja in izvajalca obnove, morata v zadnjih dneh odgovarjati na očitke o nesmotrni porabi donacij, nad katerimi so bdeli tudi na lendavskem Rdečem križu.

Glede na vse skupaj naj bi ostalo še 2039 evrov dolga, kar predstavlja zelo majhen minus, zatrjuje Lešnikova. Dogovorili so se, da bodo nekaj opreme vrnili v trgovino. Sredstva za družino pa še vedno zbirajo na računu Rdečega križa. 

»Vrnili bodo stvari, ki jih gospa Bukovec skupaj s svojo hčerkico Zalo, niti ne potrebuje, saj ne gre za najnujnejše stvari, ampak stvari višjega cenovnega razreda kot so pomivalni ter sušilni stroj in podobno,« razloži sekretarka območnega združenja Rdečega Križa Lendava Natalija Gomzi Jablanovec.

Podvajanje računov, netransparentno ravnanje z denarjem

No, kot so poročali v oddaji Svet na Kanalu A, pa je ravno Rdeči Križ Lendava podal ovadbo na policijo zaradi domnevnih nepravilnosti pri porabi denarja. Z denarjem, ki ga je zbirala celotna Slovenija, so ravnali precej netransparentno in ravno računi, za kaj vse je bil denar porabljen, so zdaj stvar preiskave. 

Med drugim naj bi bil sporen račun za polaganje keramičnih oblog, ki je bil izdan na neobstoječe podjetje, plačan pa je bil celo s strani Rdečega križa Lendava. Dela na drugi strani niso bila opravljena. Potem je tu še podvajanje artiklov na računih, kot je recimo nakup dveh sesalcev. Kot so poročali v oddaji Svet, je imela Lešnikova enega izmed teh doma in naj bi ga medtem že vrnila nazaj v trgovino.

Donacij je bilo za osem tisoč evrov, del denarja je porabljen za nakup mešalca za beton, vrtalnika, brusilnega aparata, žage, kompresorja in drugih pripomočkov. Ta denar je bil zbran za Bukovčevo in njeno hčerko Zalo, Judit pa pri tovrstnih nakupih naj ne bi imela nobene besede, pa čeprav je bil denar primarno namenjen njej in njeni hčerki.

Obnova hiše ostaja nedokončana 

Grenak priokus v tej nesrečni zgodbi ostaja. Judit zanika, da bi bila nezadovoljna in nehvaležna, saj je dobila čudovita okna, streho in lep omet. Ob tem se je zahvalila tudi vsem, ki so donirali. Javna obračunavanja in vse večji zapleti so sicer odgnali več donatorjev, ki jih zdaj želijo pridobiti nazaj.

S spleta

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Katja7 (nepreverjen)

Tale tandem Lešnik ni vreden,da jih poscije pes,fuj,pokvarjenca.

komunist lojz (nepreverjen)

Katja ,tak je to ukradi kjer moreš
in sedaj ko ni več kaj ukrasti,
ko so vse pokradli tajkuni,
se krade sirotinji

In reply to by Katja7 (nepreverjen)

ANNET (nepreverjen)

kje je bil Rdeči križ, ko je družina živela v podrtii?? Vemo, da je za tako preobrazbo hiše potrebno veliko več denarja, kot se je zbralo, da sta zakonca pomagala in zanemarila svoje življenje, svoj dopust..sramota, če nekomu, ki tako pomaga očitaš in z lažmi uničiš dobro delo, verjamem v njuno poštenost, in hkrati me je groza, ker na tak način ustavite vsako dobro pomoč človeku, hura, naj živijo bogataši, ki nikomur ne pomagajo, na živijo in dobivajo dobro plačo vse inštitucije, ki bi morale preprečit, da človek živi v podrtijah!! Hura, in koliko starostnikov živi sedaj v nemogočih razmerah in lačnih, to vas pa ni briga, brigali se boste, ko bo spet dober človek pomagal, to vas bo pa bolj motilo, zato pa hura, lažje je pomagat tujcem, ker tam pa se dogaja vse po črki zakona...hura, ubili boste pomoč sočleveku! In nato bomo jokali, vsi Slovenci, ki sedaj brez besed dopuščamo, da se svinjarije dogajajo in ti z zakoni ničesar ne naredijo za kar dobivajo dobro plačo, oglasijo se šele ko nekdo pomaga ne ko mnogi umirajo v bedi! Tako je prav, očitno si to zaslužimo, ker ne znamo dobra dejanja podpreti in , takoj nas zapisano s strani podlih novinarjev zanese v dvom in kar naenkrat vsi bolj verjamemo njim, a to, da smo videvali vsak dan nove slike urejene hiše v kateri je živela punčka, brez vsega, verjetna polna sramu pred sošolci, saj poznamo te današnje otroke kako znajo bit hudobni (kot starši pač) in končno bi punčka z veseljem odšla v šolo! A komu mar, sedaj se zapleta, zaradi pokvarjene matere in vseh, ki uničujete pomoč dobrih ljudi!

Starejše novice