Mariborski kolesar Simon Eržen z novim izzivom. Iz Maribora bo kolesaril v vsako glavno mesto naše sosede, junija pa pripravlja novo slovensko diagonalo. V Zagreb se je podal včeraj.

Mariborčan Simon Eržen, nekdanji profesionalni voznik BMX kolesa, ki je v Jugoslaviji veljal za najboljšega, že od leta 2008 po etapah kolesari okoli sveta. Lansko leto je prekolesaril kar 3200 kilometrov po Aziji, s projektom »Diagonala 335« pa je spodbudil številne kolesarske zanesenjake, da so z njim prekolesarili Slovenijo.

Iz Maribora v vsako glavno mesto naših sosedov

Idej za nove projekte pa Erženu nikoli ne zmanjka. Včeraj je tako zagnal projekt The Star 2018 (Zvezda), ki je sestavljen iz štirih etap. Iz Maribora bo kolesaril v glavna mesta vseh naših sosednjih držav.

Na sončno soboto, 21. aprila, je tako opravil s prvo etapo. Zjutraj se je iz Maribora podal v Zagreb in nato še nazaj. Njegova pot je bila dolga 270 kilometrov, v nadaljevanju projekta pa ga čakajo še daljše poti.

Mariborski kolesar se bo podal še na enodnevno pot na Dunaj, od koder se bo domov vrnil z vlakom. Enak način poti, torej s kolesom tja, z vlakom nazaj, bo ubral tudi v Budimpešto in Rim.

Slovenska diagonala

Tudi letos pa 16. junija pripravlja projekt #diagonala335. Diagonalo, ki meri 335 kilometrov in sega od Goričkega do Portoroža, bi Simon v dobrodelne namene tako kot lani rad prevozil v pičlih 24-ih urah.

Na poti bo v svojem kolesarskem slogu promoviral gibanje med ljudmi v Sloveniji, predvsem mladimi pod sloganom Zmigajmo Slovenijo!

V okviru projekta se bodo zbirala donatorska sredstva za Fundacijo za podporo športnikom iz socialno šibkih okolij Olimpijskega komiteja Slovenije. Z donacijo preko SMS sporočila pomagate mladim perspektivnim športnikom, ki prihajajo iz socialno šibkih okolij in si ne morejo privoščiti, da bi se sploh ukvarjali s športom.

Za donacijo 5 EUR se pošlje SMS s ključno besedo OKS5 na številko 1919
Za donacijo 1 EUR se pošlje SMS s ključno besedo OKS na številko 1919

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice