Franček kljub težkemu življenju ostaja skromen.
Za Frančeka se, kot kaže, začenja svetlikati luč na koncu tunela. Pojavila se je ženska, ki mu je do maja ponudila dom. V tem času bi lahko njegovo staro domovanje preuredili ali morebiti celo zgradili novo hiško.

Zgodbo Frančeka Novaka, možakarja, ki ga srečujemo na kolesu v vsakem vremenu, v snegu, dežju in vročini vse od Mihalovec pa do Ptuja in Slovenske Bistrice, smo razkrili pred dnevi. Kolesari, da pobegne iz bede, v kateri živi, in občuduje pokrajino, znamenitosti pa naslika tudi na papir. 

Njegova realnost je življenje v propadajoči hiši v naselju Mihalovci v občini Ormož, brez kopalnice, v revščini. Potihoma si želi nov bivalni prostor, a kot pravi, si o tem ne upa niti sanjati. 

Luč na koncu tunela ...

Karim Zidarič, pobudnik dobrodelne akcije Novo življenje za Frančeka, ki je odprl platformo za zbiranje finančnih sredstev za njegov novi dom, je nedavno na družbenem omrežju sporočil, da se mu je oglasila ženska, ki bo Frančeku ponudila dom. 

»Do maja pa imamo čas, da se zberejo sredstva, da ga selimo v novi dom ali če ne bo dovolj sredstev, da mu prenovimo hiško, če se le da. Mislim, da se je kar nekaj prostovoljcev oglasilo za prenovo hiške. Stroški najbrž ne bi bili pretirano veliki,« meni Karim in upa, da jim bo uspelo.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
božidar (nepreverjen)

TAKO VETERANI CRKAVLJEJO

Starejše novice