Vir: bralec Mariborinfo
Blokovski stanovalci v Borovi vasi opozarjajo na pomanjkanje parkirnih mest.

Bralci so se na nas obrnili zaradi težav s parkiranjem v Borovi vasi. Kot pojasnjujejo, parkirišč pred bloki ni dovolj za vse stanovalce, zato tisti, ki ne dobijo prostega parkirnega mesta, parkirajo ob cesti ali na pločniku.

»Seveda župan to ve in veselo pošilja mestno redarstvo, ki nam deli kazni vsakodnevno za napačno parkiranje,« je zapisal eden izmed bralcev.

Občani želijo, da se parkirišča za stanovalce blokovskega naselja uredijo, kazni mestnega redarstva pa stornirajo.

»Ni humano, niti ne človeško, da nas tako 'tolčejo po žepu', ker nimamo druge izbire, kot parkirati na cesti ali na pločniku,« je še zapisal bralec.

Drug pa dodal: »Prosimo, da se stornirajo vse izdane kazni, dokler se ne uredijo parkirišča.«

Ker se občina na njihove pritožbe ne odziva, smo se na njih obrnili mi. Kaj torej pravijo na občini, kako bodo uredili pomanjkanje parkirnih mest v Borovi vasi?

Vir: bralec Mariborinfo

Občina se problematike zaveda, širitve niso mogoče

Kot pojasnjuje Mestna občina Maribor, se problematike zasedenosti parkirišč v Borovi vasi zavedajo, saj so jih na to opozorili stanovalci, vendar pojasnjujejo, da trenutno širitve niso predvidene oziroma mogoče.

»Število parkirnih mest je določeno in znaša eno parkirno mesto na stanovanje, kar bi praviloma moralo zadostovati za potrebe objektov. Tudi zaradi možnosti koriščenja okoliških parkirnih mest,« so pojasnili na občini.

Kot še dodajajo, pomanjkanje parkirnih mest ni razlog, da se kršijo določila zakona o pravilih cestnega prometa, zato pojasnjujejo, da »izrečene globe ni mogoče stornirati, saj je bil izveden prekršek.«

Vir: bralec Mariborinfo

Predvidena je vzpostavitev car sharinga

Mariborska občina še dodaja, da je z namenom izboljšanja stanja v Borovi vasi predvidena vzpostavitev car sharinga, ki bo omogočal boljšo izkoriščenost parkirnih mest.

»In v sklopu študije prenove avtobusnih linij tudi preveritev morebitnih potreb po spremembah in frekvencah voženj javnega potniškega prometa,« še dodajajo.

Problematiko skušajo reševati trajnostno

Občina pojasnjuje, da bodo tudi v prihodnje takšno problematiko skušali reševati trajnostno, v skladu s sprejeto strategijo trajnostne mobilnosti.

»Z ukrepi, ki bodo omogočali zmanjšanje potreb po osebnih vozilih v mestu, z namenom izboljšana kakovosti bivanja,« so še zapisali.

Komentarji (16)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Augsburg (nepreverjen)

Adijo, gospod župan. Zdaj te pa tudi jaz ne bom več volil, ker to je pa že absurd.

Mariborčan1975 (nepreverjen)

na parkirišču pred Vilo Rustico na južni strani Borove vasi je vedno prostor. Samo debelo rit je potrebno parkirati pred vrata!

JBT (nepreverjen)

Seveda župan to ve in veselo pošilja mestno redarstvo, ki nam deli kazni vsakodnevno za napačno parkiranje,« je zapisal eden izmed bralcev. Zakaj pa ne parkiraš na pločniku pred občino ? Zaparkirani pločniki ljudje pa hodijo po cesti . Poglej starostnike iz Doma v vozičku kako se vozijo po cesti . To je pa vredu po tvoje ?

Ddt (nepreverjen)

Sramota kako brezvestno ljudje parkirajo.
Bo potrebno dati kaj na stran tudi za kako garažo, ne samo za avto.

Ninnika (nepreverjen)

tam ni garaz

In reply to by Ddt (nepreverjen)

Ddt (nepreverjen)

Gospoda redarji, oglasite se tudi kaj na Pobrežju: v Goce Delčevi, Vrazovi pri toarni ipd...

totekmb (nepreverjen)

Tukaj ni samo ene resnice. Dejstvo je, da eni res nimajo kulture in bi parkirali pred blagajno, če bi lahko, medtem, ko občina stanovalcem jemlje parkirna mesta oziroma se vtika tam kjer ni problema. Postali smo družba, ki bazira samo še na denarju, plačaj in parkiraj. Včasih je parkiranje bilo nekaj samoumevnega. Treba je gradit na zaupanju, sočutnosti, razumevanju in sodelovanju. Oderuštvo in izkoriščanje samo zato, ker lahko ni nikoli bila rešitev, ker vodi v nezadovoljstvo in negativo.

Ninnika (nepreverjen)

Ko se manjsa stevilo parkirisc na racun siritve naselij, kar potegne za seboj se vecjo potrebo po parkiriscih je jasno, da se vodstvu MOM zvizga za kakovost bivanja njenih prebivalcev. Enako se bo zgodilo, ko se bo gradil objekt na Mose pijada in mestni tunel, oba bosta zgrajena na mestu, kjer so ljudje prej parkirali. Z ukinitvijo parkiranja na lentu in slomsku, ne vem kdo bo potem posedal na klopcah, samo turisti verjetno, kar je ocitno cilj vsega. Ce zelite ziveti kakovostno, je pac treba oditi iz MB. Enako nameravam storiti tudi jaz in se v MB voziti samo na delo. Sedaj hodim pes v sluzbo, potem pac z avtom.

gost007 (nepreverjen)

saj je pa tabor, boli župana k za to

JBT (nepreverjen)

Redarji kupujejo odpustke na določenih lokacijah na Taboru kjer lahko nekaznovano parkirajo kljub prometnemu znaku ,ki to prepoveduje npr. pred Abanko na Taborski tržnici .

JBT (nepreverjen)

Lapsus;" Redarji prodajo odpustke "

In reply to by JBT (nepreverjen)

Alenkinabratovscina (nepreverjen)

Parkirišč na Borovi je dovolj; kakor je omenil eden izmed komentarjev: veliko parkirišče v bližini bivše Rustice. Tudi pred bloki so parkirišča. Bolj sporno se mi zdi parkiranje na pločniku nasproti bara Taurus (seveda parkirajo tisti, ki gredo v bar), v neposredni bližini Borove. Tam parkirajo po celi liniji pločnika, pešci pa posledično hodijo po cesti in se izmikajo avtomobilom.

Vibrio Cholerae (nepreverjen)

Preveč demokracije in premalo odgovornosti! Vsak bi vse kaj si zamisli, misleč, da mu to pripada po nekem defoltu. Ostali ga ne zanimamo, ko nas jebe... Oni rabijo parking place, mi pa naj se selimo na vrh Pohorja zaradi njih. Čeprav oni na mestnem redarstvu so pa tudi pacienti svoje vrste. Vsi s čustveno inteligenco na nivoju ledišča.

pohorskisvizec

Pa to se dogaja pred vsakim blokovskim naseljem, če ni parkirišče zaprto z rampo!

Zdravko Lajh (nepreverjen)

Mestno redarstvo je navadna tolpa roparjev z županom na čelu. Pomagajo jim pa prizadeti posamezniki v posameznih blokih, ki nimajo bolj pametnega dela in opazujejo in sproti obveščajo redarje .. ne vem pa, če s tem početjem tudi kaj pade v žep???

Goodhelp

Dober dan vsem, moje ime je Gisela iz Nemčije. Rada bi se zahvalila velikemu dr. Okpa, da mi je pomagal in obnovil moj pokvarjen zakon, nikoli nisem verjela, da bi lahko spet dobila moža, potem ko sva se ločila že 2 leti in sem bila poskušal sem na vse načine, da bi ga dobil nazaj, kar mi je velikokrat spodletelo in sem se odločil, da ne bom več poskusil, vendar šele, dokler nisem naletel, kako je ta veliki Človek po imenu Dr Okpa nekomu obnovil razpadli zakon, ki je trajal 7 let, in bil sem presenečen, ker je bil moj komaj 2 leti . Morala sem mu torej poskusiti, če mi lahko tudi pomaga, kar je storil s svojimi močmi, in če na kratko povem, zdaj imam moža doma in živiva srečno skupaj kot še nikoli. Dr. Okpa želim ceniti in priporočati vsem, ki potrebujejo pomoč na katerem koli področju svojega zakonskega ali partnerskega življenja, in zagotavljam vam, da bo dr. Okpa obnovil in prinesel enotnost v vaš pokvarjen dom. Lahko ga kontaktirate po e-pošti: [email protected] ali pokličete na +27653527813.

Najlepša hvala, dr Okpa.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice