Mestna občina Maribor je objavila razpis, s katerim želi pomagati petim mladostnikom, ki živijo v neustreznih in težkih razmerah, a državne pomoči ne prejemajo.

»V času epidemije se je socialna slika tistih, ki bivajo v že tako neprimernem družinskem okolju, še poglobila,« so povedali na Mariborski občini. 

Občina bo z razpisom zato pomagala petim mladostnikom, ki živijo v neustreznih in težkih razmerah, a državne pomoči ne prejemajo.

Mestna občina Maribor je pred dobrim letom ustanovila proračunski sklad za pomoč in razvoj, ki omogoča trajno zbiranje donatorskih sredstev za zagotavljanje humanitarne pomoči in pomoči razvoja gospodarske dejavnosti na območju mestne občine.

V skladu 45 tisoč evrov za humanitarno pomoč

V skladu se je v dobrem letu z donacijami podjetij in posameznikov zbralo okoli 45 tisoč evrov. Prejeta sredstva bodo namenjena mladostnikom, ki bivajo v neurejenih družinskih razmerah in ne prejemajo državne oziroma socialne pomoči. Mestna občina Maribor na tak način podprla tudi socialna podjetja, ki se s to problematiko ukvarjajo

Občina je objavila javni razpis za pridobitev subvencioniranja mentorskih programov za preprečevanje in blažitev prikrajšanosti in socialnih stisk mladostnikov, ki bivajo v občini. 

Kdo se lahko prijavi na razpis? 

Mestna občina Maribor želi prispevati k izboljšanju priložnosti in višji kakovosti življenja petih mladostnikov, ki so v primerjavi s svojimi vrstniki prikrajšani zaradi ene ali več tveganih življenjskih situacij in posledično trpijo socialno izključenost.

Z razpisom bo subvencioniran in podprt najmanj en mentorski program, ki mora potekati vsaj 10 mesecev. Ob tem pa občina želi podpreti tudi organizacije, ki delujejo na področju socialnega podjetništva, mladih, kulture, športa in raziskovanja za izvajanje neprofitnih, javno koristnih programov za ranljivo populacijo mladostnikov z manj priložnostmi.

Na javni razpis se lahko prijavijo organizacije s statusom socialnega podjetja in organizacije s statusom nevladne organizacije.

Skupna predvidena višina razpisnih sredstev za subvencioniranje izbranih mentorskih programov znaša 40 000 evrov, neuporabljena sredstva pa bodo ostala v proračunskem skladu.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice