Slika je simbolična.
Po tem, ko je Lista za pravičnost in razvoj pozvala k bojkotu dogodka naj športnik Maribora, se je sedaj odzvala tudi mariborska občina. Pri tem poudarjajo, da gre za nepotrebno ustvarjanje histerije in poceni reklamo na račun stiske ljudi.

Z dogodkom Športnik Maribora, ki ga prireja Športna zveza Maribor, se v mestu ob Dravi vsako leto poklonimo največjim športnim uspehom preteklega leta.

Med tem, ko sta naj športnika Maribora za leto 2020 postala Monika Hrastnik in Ivan Trajkovič, pa je pred letošnjo podelitvijo, ki bo potekala konec marca, slišati pozive k bojkotu prireditve.

K bojkotu prireditve namreč poziva Lista za pravičnost in razvoj, in sicer zaradi letošnje izbrane lokacije prireditve. Ta naj bi 29. marca namreč potekala v hotelu Habakuk pod Pohorjem.

Na očitke in pozive k bojkotu se je sedaj odzvala tudi Mestna občina Maribor.

»Nepotrebno ustvarjanje histerije«

Na Mestni občini Maribor so za Mariborinfo razložili, da se izbor športnika Maribor tradicionalno odvija v hotelu Habakuk

»Poziv k bojkotu prireditve je povsem nepotrebno ustvarjanje histerije in je nasprotje tega, kar predstavlja šport. Ne gre le za športno prireditev, gre za promocijo mesta in Pohorja, doprinos k razvoju hotelirstva in posledično ohranjanje delovnih mest,« poudarjajo na mariborski občini.

Pri tem dodajajo, da Mestna občina Maribor Ukrajincem in ukrajinskim beguncem že ves čas pomaga in bo pomagala tudi v prihodnje, med drugim z zbiranjem materialne in humanitarne pomoči ter z namestitvenimi kapacitetami.

»Gre za le še en neokusen poskus Liste za pravičnost in razvoj za poceni reklamo na račun stiske ljudi. Mestna občina Maribor je pobratena tako z mestom Harkov kot tudi z mestom Sankt Peterburg. Vedno smo imeli dobre odnose, zato si želimo čimprejšnje prenehanje sovražnih aktivnosti in mir,« zaključujejo na Mestni občini Maribor.

Spomnimo ...

Lista za pravičnost in razvoj je k bojkotu pozvala konec preteklega tedna.

»Medtem ko številne države uvajajo stroge sankcije zoper ruske oligarhe, je v Mariboru očitno drugače. Mariborski župan Saša Arsenovič in predsednik Športne zveze Maribor Tomaž Barada namreč vabita na prestižno prireditev v mariborski hotel Habakuk, za katerega je znano, da je posredno v lasti ruskega energetskega podjetja Gazprom,« so med drugim zapisali v Listi za pravičnost in razvoj.

Pri tem dodajajo, da je župan med drugim od Rusov kupil gostilno Trije ribniki.

»To so navkljub drugačnim obljubam, zdaj kot najemniki, pred nedavnim zaprli. Tudi hotel Habakuk je že dlje časa zaprt, usoda zaposlenih pa negotova,« so še zapisali.

Za konec so pozvali vse mariborske športnike, da v luči podpore športnim kolegom Ukrajine, prireditev bojkotirajo. 

Komentarji (7)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA
Tommmmmy (ni preverjeno)

Redko se strinjam z Auerjem, ampak tu ima prav. Rusi itak Habakuk in Terme Maribor mrcvarijo in izčrpavajo že leta in leta ter perejo denar.

Ves svet sankcionira Ruse, mi pa bomo ruskemu lastniku delali promet. LOkacij je veliko, ki niso v ruski lasti. Bojkotiram prireditev!

Surfeiter (ni preverjeno)

Kateri svet sankocionira koga?
Budalo ... le naš vrli kvazi vernik in domoljub bi s svojimi pozivi rad zaprl vrata v Rusijo ... poglej Ameriko, Izrael in v bližini Orbana ... dejstvo je, da ja Auer glupi Zagorac, katerega organizacija koncerta največjega ustaša v njegovi dvorani ni motila ... in, slep je tisti, ki misli, da gre tukaj zgolj za Rusijo in Ukrajino ...

In reply to by Tommmmmy (ni preverjeno)

pohorskisvizec

Noro. Dr surf....novi min. za zunanje zadeve....vse ve....analizira do konca....aja...novi val korone prihaja....Free Ukrain

In reply to by Surfeiter (ni preverjeno)

Surfeiter (ni preverjeno)

Žal si slep ... JJ je znani hudobnež in "zlopamtilo", ki bo zamero gnal do bridkega konca ... ve, da bo izgubil volitve in se nam vsem državljanom že v naprej maščuje ... zato take sedaj o Ukrajini in cirkus z diplomati, ko pa je pred leti Putinu lezel v danko in Slovenijo s pogodbami o
odjemu zavezal kupovati ruske energente ste pa, ve uboge, po možganskih sposobnostih, zlate ribice pozabili ... free world ... all the world ... zdaj se dereš free Ukraine, pred pol leta ste pa na mejo z Hrvaško postavljali 5 metrske žičnate ograje ... mrššššš!

In reply to by pohorskisvizec

Leka (ni preverjeno)

Halo tega niso krivi Rusi ampak SLOVENSKA vlada in zakonodaja ,ki dovoljuje takšen način poslovanja.

In reply to by Tommmmmy (ni preverjeno)

Leka (ni preverjeno)

Auer je vedno samo drek mešal posebno še pred volitvami . Nekomu leze v.....in si pripravlja pozicijo za jeseni ko bodo županske volitve .

Purger (ni preverjeno)

Auer umiri se. Uživaj v penziji in nehaj provocirat.

Starejše novice