Snaga v septembru izvaja jesensko akcijo zbiranja nevarnih odpadkov iz gospodinjstev. Na poti je premična zbiralnica, ki se danes seli v Mestno občino Maribor. Preverite, kdaj pride v vaš del mesta.

Danes se je na mariborskem območju začela tradicionalna jesenska akcija zbiranja nevarnih odpadkov iz gospodinjstev, ki bo vse do konca oktobra. Vsak dan bo premična zbiralnica postavljena na novo lokacijo.

Danes lahko tako med 10.00 in 17.00 uro nevarne odpadke brezplačno prepustite na zbiralnici, ki bo postavljena v središču mesta - na vogalu Slomškovega trga in Ulice 10. oktobra. Že jutri se zbiralnica seli na ulico Kraljeviča Marka, v sredo bo na voljo na Ribniški ulici. 

Preverite, kdaj pride premična zbiralnica v vaš konec. Cel urnik zbiranja po posameznih občinah najdete na njihovi spletni strani.

Oddajanje nevarnih odpadkov je dopustno samo v času obratovanja zbiralnice, torej med 10.00 in 17.00. Ob oddaji odpadkov imejte s seboj tudi zadnjo položnico in osebni dokument, sporočajo iz Snage.

V primeru, da odpadek ne sodi med nevarne odpadke, bodo zaposleni zavrnili sprejem.
 

»Nevarne odpadke moramo zbirati ločeno od ostalih odpadkov, saj le tako preprečimo njihov škodljiv vpliv na okolje,« poudarjajo na Snagi.

Kaj sodi med nevarne odpadke?

Med nevarne odpadke spadajo stari akumulatorji, baterije, barve, laki, lepila, razredčila, zdravila brez kartonske embalaže, motorna olja, kemikalije, pršila, pesticidi, stara kozmetika, embalaža, ki je onesnažena z nevarnimi snovmi, fluorescentne cevi, varčne žarnice, injekcijske igle, termometri

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice