Foto: Jure Banfi
Organizatorji Ofema so po končanem festivalu strnili misli in poudarili, da so z organizacijo več kot zadovoljni. Da dober glas seže v deveto vas, pa poudarja tudi Arsenovič, ki že namiguje na nov velik dogodek v Mariboru.

V Mariboru se bo danes končal Olimpijski festival evropske mladine (Ofem), na katerem se je okoli 2400 mladih športnikov in športnic iz 48 držav pomerilo v 11 športnih panogah.

Olimpijski festival evropske mladine je v mesto privabil številne obiskovalce in tako prijetno poživil poletni utrip Maribora. Zadovoljni so tako turistični delavci, gostinci in trgovci kot obiskovalci ter organizatorji.

Da je v mesto športni festival prinesel dobro energijo, je danes pred večernim zaključkom zatrdil tudi župan Mestne občine Maribor Saša Arsenovič.

»Vsi zastavljeni cilji so izpolnjeni, veliko smo se naučili od Evropskega olimpijskega komiteja, v samem okolju smo združili veliko ljudi, prav tako vidimo, da je v mestu neverjetna pisana, pozitivna energija. Vidi se, da kadar smo gostitelji, smo odlični gostitelji,« pravi Arsenovič.

Pri tem dodaja, da se učinek Olimpijskega festivala evropske mladine vidi tudi v lokalnem gospodarstvu. Po njegovih besedah so v Mariboru te dni zabeležili 30 odstotkov več nočitev, obisk pa se odraža tudi po zasedenosti lokalov in obiska trgovin.

Arsenovič je namignil, da naj bi zaradi dobre organizacije festivala, o Mariboru kot prizorišču razmišljali tudi organizatorji evropskega prvenstva v atletiki do 19 let.

Organizacija je po besedah direktorice festivala potekala brezhibno

Ofem predstavlja po navedbah lokalnega zavoda za turizem vrhunec letošnje poletne sezone v Mariboru, saj so nastanitve v mestu in okolici te dni polno zasedene.

Z organizacijo in samo izvedbo festivala je zadovoljna tudi Nataša Ritonija, direktorica Olimpijskega festivala evropske mladine v Mariboru. 

»Izredno zadovoljni smo ne samo s številkami, temveč tudi s pohvalami, ki smo jih prejemali ves čas festivala,« je danes poudarila Ritonija.

Pri tem dodaja, da je organizacija potekala brezhibno, tako v logističnem smislu kot tudi na samih prizoriščih. »Lahko smo ponosni na to kar smo dosegli,« zaključuje Ritonija.

Komentarji (23)

ovi (ni preverjeno)

pravilno. butlom pokazat kak se dela.
svižće - boš tipko ?

Nime doma (ni preverjeno)

"butli"te bodk odstavili turski konjusar-se dobro da nam butlom niso turki 500 let porivali mater...ampak so jih vam-srboj-kapisch???!!!za aproatitev toplo priporocam pesem-kninska kraljica -thompson-necete u steierland!!!

In reply to by ovi (ni preverjeno)

pohorc (ni preverjeno)

jebote car

In reply to by prasenović (ni preverjeno)

Fika (ni preverjeno)

Kdor je obiskal atletski stadion in okolico je bil presenečen nad smradom po urinu ! Kaj se je dogajalo?

pohorc (ni preverjeno)

pa tvoj ded Prase novič je res car
na vse pomisli

In reply to by prasenovićka (ni preverjeno)

nilferd (ni preverjeno)

saj tudi ljudozerec smrdi po scalnici ceprav nonstop hodi scat-no vsaj tukaj pri nas na obcini je tako-mogoce se je prevec smukal tam naokrog in je zasmradil ozracje...

In reply to by Fika (ni preverjeno)

janban

Bravo župan. Lenuhi in nesposobneži pa bodo vedno proti tebi, ker jih je sama faušija.

Njegovi placanci (ni preverjeno)

rit smrdljivo mu polizi placanec tumasti-zdruzen maribor je odlocen da ga noce za zupana--koliko denarja je izginilo iz projektov vas vprasam!!!!!

In reply to by janban

Marburg ad drau (ni preverjeno)

samo da te poducim srbofilski untermensch-sposobni ljudje nimajo 14 milijonov kreditov(pridobljenih v sumljivih okoliscinah)-v posesti pajzlov ,ki delajo zgubo(gostilna koper -koroska cesta in gostilna rozmarin-bivsa blagovnica kvik...) in ne kradejo iz javnih sredstev-sposobni ljudje so milijonarji in imajo dobre poslovne sposobnosti odlicne rezultate in zdravo pamet-kaj pa ima ljudozerec!!!!bedaki ki ga podpirate ....hvalabogu vas je malo!!!!mariborcanov ne boste vec dolgo imeli za norce!!!!zapomnite si napisano!!!!

In reply to by janban

Njegovi placanci (ni preverjeno)

cetnika bomo odjebali-gotof je!

In reply to by prasenović (ni preverjeno)

andrej 57 (ni preverjeno)

Kdo ste to vi...3je psihiatrični bolniki na socialki...hahahaha

In reply to by Njegovi placanci (ni preverjeno)

Huhca (ni preverjeno)

psihiatricni bolniki ljudem grizejo prste in napadajo mladoletnike-naj te poducim srbskiritoliznik-maribor je zdruzeno odlocen da ga noce za zupana in da naj odstopi oz delovnega mesta.preden naredi mariboru se vecjo skodo in povzroci se vecjo bedo in revscino-odlocitev zdruzenega maribora je nepreklicna-ostalo vas se obvestimo!!!!

In reply to by andrej 57 (ni preverjeno)

Kopje (ni preverjeno)

in maribor bo koncno odresen srbskega okupatorja in lopova-kolone ponosnih mariborcanov se bodo vile po koroski cesti in veseli vzkliki bodo preplavili nas maribor ko bo pregnan najvecji u inievalec maribora!!!!!spet bomo na glavnem trgu zazigali jugoslovanske zastave-maribor zdruzen in odlocen za odstop arsenovica-september 2023

In reply to by Huhca (ni preverjeno)

orožnik (ni preverjeno)

In v lokalih, gostilnah se je dvignil promet, to pa tudi šteje, sploh, če so njegove, tudi posredno......

Bravissimo (ni preverjeno)

spet zasluzen veliki cetnik-maribor te noce in nikoli vec ne bos zupan-koncal bos kot propadli gostilnicar!!!!evropsko tozilstvo bo obvesceno o zlorabah eu sredstev-naj ti prisepnem!14 milijonov kreditov-ogabno in zavrzno!!!

Boyc (ni preverjeno)

Jebite se dezurni jamraci.🖕Festival je super ratal.

In reply to by Bravissimo (ni preverjeno)

dejan svijnskoglav (ni preverjeno)

sem bil tam
je smrdelo po urinu

In reply to by Boyc (ni preverjeno)

Njegovi placanci (ni preverjeno)

jebi se ti in njegovi ritolizniki-mariborcanom ne boste vec kradli javnih sredstev in po srbsko unicevali maribora!!!!!maribor te noce za zupana-cesa zdaj ne razumes???

In reply to by Boyc (ni preverjeno)

nilferd (ni preverjeno)

ne samo jebati-odjebati ga moramo-zdruzen maribor pokazimo mu kar mu gre-spokaj iz stajerske prestolnice!!!!

In reply to by prasenović (ni preverjeno)

andrej 57 (ni preverjeno)

Kdo ste to vi.... 3je psihiatrični na socialki...hahahaha

In reply to by nilferd (ni preverjeno)

Huhca (ni preverjeno)

vec projektov vec se lahko pokrade!!!!kaj ne vidite-maribor se utaplja v bedi in revscini komunajzer pa vam prodaja neko pravljicno mesto-ma kake budale ste stajerci da ga sploh se prenasate-tam na tisti grdi kandelaber na koroski cesti ga obesite pred njegovo gostilno za svarilo vsemi njegovim podganami!!!!!

crna roka (ni preverjeno)

mhm cudno vse skupaj-mariborcani vedo povedati da je bilo ogromno kritik ravno cez organizacijo dogodka-udelezenci besni in nezadovoljni!-totalna beda od organizacije!!glede na to koliko denarja so pokasirali-sramota za maribor!!!!!pa kdo pise vse te lazi v clanku in zakaj-nas zanima-spet promocija za nesposobnega zapufanega zupana ki je obcinski proracun pripeljal v bankrot!!!????mar ni dovolj da je zapudal sebe za skoraj 15 milijonov in nima odgovorov kako bo vse skupaj vrnil-zdaj je zadolzil se obcino!!!zakreditirani gostilnicar za zupana-ogabno-!kako lahko sploh se prenasate vse skupaj-me zanima-blesavi primitivni komunisti in ekonomija nikoli niso sovpadali-zapomnite si !!!!

In reply to by prasenovićka (ni preverjeno)

<a href="https… (ni preverjeno)

Wow that was strange. I just wrote an very long comment but after I clicked submit my comment didn’t show up. Grrrr… well I’m not writing all that over again. Regardless, just wanted to say excellent blog!

Starejše novice