Pod Kalvarijo se je nedavno pojavil mavrično obarvan grafit z napisom »pada vlada, raste ljubezen«, ki ga je kaj kmalu zamenjala veliko bolj nestrpna podoba.

Neznanci, kot kaže navijači Maribora, so mavrični grafit, ki poziva k strpnosti in ljubezni, prebarvali v vijolično barvo in zapisali: »Maribor je dom vijolčne in rumene, nikoli ne bo mavrične in zelene!!«. 

Gre za očiten napadan na skupnost LGBTQIA+, katere vidni simbol je ravno mavrična zastava.

»Vijolična in rumena sta prav tako del mavrice, Maribora ter pisane družbe, v kateri živimo. Pod Kalvarijo se je prejšnji teden pojavil mavrični grafit, a je hitro zamenjan z grafitom, ki poziva k nestrpnosti,« so na svoji Facebook strani zapisali prostovoljci projekta Maribor skozi rožnata očala, ki s svojimi aktivnostmi pomaga mladim, ki se jim porajajo vprašanja pri odkrivanju in sprejemanju svoje spolne identitete ali spolne usmerjenosti.

Pri tem nadaljujejo, da že nekaj časa beležijo povečano število grafitov, ki pozivajo k nestrpnosti do LGBTQIA+ skupnosti in poudarjajo, da v sodobni družbi, v kateri se zavedamo obstoja različnih manjšin, ni prostora za sovražni govor. 

»Življenje ni znotraj štirih sten, življenje je tudi v javnem prostoru, kjer bi se pripadnice in pripadniki naše skupnosti želele_i počutiti svobodno, varno in sprejeto. Zato naj še enkrat odgovorimo na vprašanje: zakaj parada, mavrične zastave in iskanje podpore? Vidnost skupnost opolnomoči in ji na ta način pomaga v boju za enakost, ki je še daleč,« pravijo v programu Maribor skozi rožnata očala.

Kot zadnje še želijo spomniti na izjavo Aleksandra Čeferina, ki je za lansko, prvo mariborsko parado ponosa povedal naslednje: »Nogomet, je namenjen vsem, brez izjeme, in diskriminacija, ki temelji na socialnem ali etničnem ozadju, veri ali spolni usmerjenosti je popolnoma nesprejemljiva«.

S spleta

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Kaj pa? (nepreverjen)

Kaj pa če nobeden ne bi risal grafitov po tuji lastnini? Nevarna zamisel, res.

Off (nepreverjen)

Varda in njegovi pijani heroji iz mestnega parka !

Sojkz (nepreverjen)

Ubi Pedere!!!

Starejše novice