Prečesali smo nepremičninske portale in zasledili, da se v Mariboru prodajajo ali oddajajo mnogi znani lokali z dolgoletno tradicijo. Zbrali smo nekaj najbolj opaznih, ki so pojavili na nepremičninskem trgu.

Opazili smo, da se na mariborskem območju prodaja več gostinskih lokalov, nekateri z večletno tradicijo. Ali lahko množični prodaji in oddaji lokalov pripišemo trenutno vsesplošno draginjo, za zdaj še ni jasno.

Tako smo zbrali nekaj nepremičninskih oglasov prodaje znanih lokalov na območju štajerske prestolnice.

Picerija Trattoria Padrino na Taboru

Na Taboru se prodaja gostinski lokal Trattoria Padrino z več kot dvajsetletno tradicijo. Picerija je trenutno v obratovanju.

Lokal je velikosti 290 kvadratnih metrov in se prodaja za kar 529.000 evrov.

Vir: Nepremičnine.net

Nekdanji Rico Torres

Prodaja se poslovni prostor za gostinsko dejavnost v mestni četrti Koroška vrata v Mariboru, kjer se je pred leti nahajala mehiška restavracija Rico Torres.

Lokal, ki trenutno ne obratuje, meri 247 kvadratnih metrov in obsega restavracijo, kuhinjo, sanitarije in tehnične prostore. Prodajna cena pa je 247.000 evrov.

Vir: Nepremičnine.net

Nekdanji nočni klub Mamut

Na križišču Partizanske in Mlinske ulice, natančneje nasproti glavne avtobusne postaje Maribor, se prodaja gostinski lokal, v katerem je nekoč obratoval nočni klub Mamut.

Lokal meri nekaj več kot 51 kvadratnih metrov in se nahaja v polkleti poslovno-stanovanjskega objekta. Njegova cena znaša 45.000 evrov.

Vir: Nepremičnine.net

Alf na Lentu

Na Lentu, natančneje v Splavarskem prehodu, se prodaja gostinski lokal, v katerem trenutno obratuje restavracija Alf. V oglasu piše, da najem z odkupom ni možen, kakšne večje investicije pa ob nakupu niso potrebne.

Gostinski lokal je velik 163 kvadratnih metrov in se sicer prodaja z vso opremo, prevzem pa naj bi bil možen takoj z možnostjo nadaljevanja dejavnosti. Lokal se prodaja za 220.000.

Piccaso 

Na vogalu Smetanove in Strossmayerjeve ulice, v neposredni bližini Slomškovega trga, se prodaja poslovni oziroma gostinski objekt. Gre za stavbo, v kateri se nahajata kavarna in restavracija Picasso.

Gre za večje gostišče, ki je urejeno v treh etažah, s skupno površino v velikosti 655 kvadratnih metrov. Prodaja pa se za 850.000 evrov.

Vir: Nepremičnine.net

Holmes Pub na Taboru

Na Taboru, natančneje na Žitni ulici, se prodaja zelo znan in obiskan gostinski lokal Holmes Pub.

Lokal je bil v celoti prenovljen let 2007 in nato še dodatno leta 2020. Velik je 297 kvadratnih metrov, pri čemer zunanja terasa obsega 101 kvadratni meter.

Prodaja se popolnoma opremljen z všteto zalogo pijač in materiala, in sicer za 619.000 evrov.

Vir: Nepremičnine.net

Pizzeria Rudi na Taboru

Na Taboru, v bližini Mercator Centra, se prodaja Pizzeria Rudi. V oglasu na nepremičninskem portalu Nepremičnine.net je zapisano, da je lokal v neprekinjenem obratovanju od leta 1984.

Restavracija se prodaja za 1.100.000 evrov, lastnik pa jo zamenja tudi za hišo na slovenski ali hrvaški obali.

Vir: Nepremičnine.net

Kavarna Stil Burger na Koroški cesti

V pritličju stanovanjskega bloka na Koroški cesti se prodaja gostinski lokal, poznan tudi kot Stil Burger.

Lokal je velik 210 kvadratnih metrov in obsega predprostor s točilnim pultom, gostinsko sobo, kuhinjo za pripravo hitre hrane, sanitarije, lokal pa obsega tudi kletne prostore, ki so preurejeni v dve večji sobi za zaključene družbe. Lokal se prodaja za 135.000 evrov.

Vir: Bolha.com

Fuego

V neposrednem središču mesta, med Glavnim trgom in Lentom, se prodaja klub Fuego. Gre za lokal z dolgoletno tradicijo, ki že vrsto let služi kot nočni klub.

Lokal, ki obsega 147 kvadratnih metrov površine, se prodaja za 300.000 evrov.

Vir: Bolha.com

Konteiner burger na Tržaški

Lastnik zaradi selitve prodaja utečen gostinski posel oziroma Konteiner burger na Tržaški cesti 1, natančneje na parkirišču trgovin Obi in drugih trgovin.

Gre za 45 kvadratnih metrov velik objekt, ki se prodaja z inventarjem in zalogo. Njegova cena je 75.999 evrov.

Vir: Bolha.com

Komentarji (13)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Leka (nepreverjen)

Kaj se dogaja z Vilo Rustica ,ki je že žal že nekaj let zaprta . Lastnik je občina.

gostja (nepreverjen)

nič posebnega, le velike besede !

In reply to by Leka (nepreverjen)

Lastniki so ... (nepreverjen)

youtube.com/watch?v=joHjNHAVlSY
youtube.com/watch?v=VwdFcGo7EFA
24ur/novice/crna-kronika/sojenje-v-zadevi-kavaski-klan-

In reply to by Leka (nepreverjen)

Mimi123 (nepreverjen)

Kolikor vem so bili tam najemniki in ko jim je lastnik dvignil najemnino, so nehali poslovati. Nekateri od osebja pa zdaj delajo na Taboru

In reply to by Leka (nepreverjen)

Leka (nepreverjen)

Bivši najemniki imajo sedaj lokal Parma na Betnavski in uspešno nadaljujejo gostinstvo .

In reply to by Mimi123 (nepreverjen)

kelnarca (nepreverjen)

Dokler nismo bili del nacistične unije, so ti lokali poslovali odlično. Zdaj so trije lokali dovolj za celi Maribor.

Kelnar (nepreverjen)

O, stara, zizasta, kva pa tebi dogaja? Jebi ga, časi socializma, ko si z ortopedskimi obuvali, temnorjavimi, zankastimi najlonkami, airbagi na nepravih mestih, z joški do Koroške "omamljala" moško klientelo bufeta in nesramno vrtela gofljo v pričo gostov, so nepreklicno minili. V teh časih po Coroni ostajajo le iznajdljivi in delovni, žal pa tudi oni, ki jim je gostinski lokal le kulisa za pranje mafijskega denarja. Sicer pa, čemu še vztrajaš v EU naci uniji, kot ji praviš? Špekuliraš, da bo pod taubijem uspel prevrat nazaj, al kaj? Pa Maribor je itak zavožena opankarska vukojebina, tako, da kaj dlje od "čevapa i ražnjiča" ne bomo prišli.

In reply to by kelnarca (nepreverjen)

Prčo (nepreverjen)

K tebi še je tito hodo pit

In reply to by kelnarca (nepreverjen)

Danvid (nepreverjen)

Vsem kupcem 'zakaj se prodaja???,ker ne prinaša več DOBIČKA'to je menda jasno,zakaj potem kupit?vam bodo stregle zgoraj brez?,boste prepolovili cene??karvje odpisano je odpisano

11 (nepreverjen)

Da se ceni kontejner za pripravo burgerjev 76,000 eur je pa res groza, če pomislimo, da je preko ceste mc donalds.

pohorskisvizec

Več od teh lokalov je zaprtih že več let. Če pogledaš 1 lokali nimajo niti parkirišča, so na nezanimivih lokacijah. Danes je pač treba kaj več, da preživiš z lokalom!

Matejko (nepreverjen)

Parking plac ni problem ,če imaš poznanstvo pri redarstvu lahko gosti parkirajo tudi na zelenici in pločniku .

In reply to by pohorskisvizec

Joze mb (nepreverjen)

Fuego se prodaja že en cajt. Samo, da pa je zdaj dokončno zaprt pa je kriva občina, ker jim je skrajšala delovni cajt. Kaj boš delal 4 ure samo nima smisla. Niagara pa laufa lepo mirno naprej...

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice